Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2010

Πρώτος Έλληνας «Master Chef» ο Άκης


Η μητέρα του Άκη και συνεργάτης της εκπομπής αποκαλύπτουν


Είναι πλέον γνωστό ότι ο 26χρονος Άκης Πετρετζίκης είναι ο νικητής του «Master Chef». Στον τελικό, όπως αποκαλύπτει το People, ο Άκης και ο Μιχάλης διαγωνίστηκαν σε τρεις δοκιμασίες.

«Στην πρώτη δοκιμασία έπρεπε να βρουν ποια υλικά περιείχε μια σούπα φασολιών, με αποκλειστικό όπλα τη γεύση τους. Κατάφερε να κερδίσει ο Άκης, αφού βρήκε περισσότερα υλικά από το Μιχάλη. Στο δεύτερο μέρος της δοκιμασίας, έπρεπε να μαγειρέψουν ένα μεγάλο κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος, που μπορεί να φαινόταν εύκολο στην αρχή, αλλά, όπως αποδείχθηκε, τους δυσκόλεψε αρκετά. Νικητής της δεύτερης δοκιμασίας ήταν ο Μιχάλης αφού - όπως είπαν οι κριτές- το κρέας ήταν πιο καλοψημένο και πιο ζουμερό σε σύγκριση με του Άκη. Η τρίτη και τελευταία φάση του απαιτητικού τελικού βρήκε τους δύο παίκτες ιδρωμένους από την κούραση και πολύ αγχωμένους αφού αυτή ήταν η δοκιμασία που θα έκρινε τον μεγάλο νικητή. Ο Άκης και ο Μιχάλης πάλεψαν για το ποιος θα κάνει την καλύτερη μους σοκολάτα. Αλλά και για τους τρεις κριτές ήταν δύσκολη η απόφαση. Μόνο ένας βαθμός διαφορά ήταν αρκετός να αναδείξει το νικητή. Ο Άκης συγκέντρωσε 64 βαθμούς και ο Μιχάλης 63», αποκαλύπτει στο περιοδικό συνεργάτης της εκπομπής, ο οποίος ήταν παρών στα γυρίσματα του τελικού.

Στο περιοδικό όμως μιλά και η μητέρα του νικητή. « Από τότε που τον θυμάμαι ανακατευόταν στην κουζίνα και όταν μεγάλωσε αγαπημένη του συνταγή που έφτιαχνε και παρουσίαζε με περηφάνια στο οικογενειακό μας τραπέζι ήταν οι κολοκυθοκεφτέδες της θείας του», λέει στο περιοδικό.

Όσον αφορά στο ξεκίνημα του Άκη στον χώρο της μαγειρικής, η μητέρα του δίνει απαντήσεις. «Έτσι σπούδασε Λογιστική στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, έκανε την πρακτική του στην Εμπορική τράπεζα για ένα χρόνο και μετά ήρθε και μου είπε ότι θα σπουδάσει μαγειρική, γιατί αυτό αγαπά. Δεν τον εμπόδισα γιατί τον εμπιστευόμουν». Τέλος, χαρακτηρίζει το γιο της ως «παιδί με ιδιαίτερο χιούμορ, δραστήριο και συμπονετικό, ένα εξαιρετικό πλάσμα που δεν κάνει στον άλλον αυτό που δεν θέλει να του κάνουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.