Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Έτοιμος να εφαρμοστεί ο «Καλλικράτης»

 
Καθ’ όλα έτοιμο είναι το υπουργείο Εσωτερικών λίγο πριν τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Καλλικράτης», τόνισε ο υπουργός Γ. Ραγκούσης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με θέμα τη νέα αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση.

Όπως τόνισε ο υπουργός, έχουν ήδη υπογραφεί και δημοσιεύονται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τα 21 Προεδρικά Διατάγματα και οι 30 υπουργικές αποφάσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή του «Καλλικράτη», καθώς και οι 4.500 μετατάξεις δημοτικών υπαλλήλων. Οι Δήμοι έχουν εφοδιαστεί με ΑΦΜ, σφραγίδες, έχει γίνει η αντικατάσταση πινακίδων και δεν υπάρχουν προβλήματα σε κτηριακές υποδομές.

Για την καλύτερη υλοποίηση του προγράμματος -εκτός από τα προγράμματα επιμόρφωσης των στελεχών σε Δήμους και Περιφέρειες- έχει εκπονηθεί από το υπουργείο και το ΙΤΑ (Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και θα λειτουργεί από την 1η-1-2011, ένα site για τον «Καλλικράτη» (www.kallikratis.ypes.gr) στο οποίο θα έχουν πρόσβαση αιρετοί και πολίτες προκειμένου να έχουν περισσότερες και πιο εξειδικευμένες πληροφορίες για τη νομοθεσία, τις εγκυκλίους κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.