Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Ελεγκτές νομιμότητας των ΟΤΑ

 
Η θεσμοθέτηση του "ελεγκτή νομιμότητας" των μελών (αιρετών και μη) των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης κρίθηκε νόμιμος από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Παράλληλα κρίθηκε νόμιμος και ο τρόπος οργάνωσης των αυτοτελών Υπηρεσιών Εποπτείας των ΟΤΑ που θα λειτουργήσουν σύμφωνα με τον "Καλλικράτη" από 1.1.2011 στην έδρα κάθε αποκεντρωμένης διοίκησης.

Το Ε' Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αφού επεξεργάστηκε το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το εν λόγω θέμα εξέδωσε την υπ' αριθμ. 244/2010 γνωμοδότησή του (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Κ. Μενουδάκος και εισηγητής ο πάρεδρος Δ. Βασιλειάδης).

Με την επίμαχη γνωμοδότηση δόθηκε το "πράσινο φως" για την λειτουργία των αυτοτελών υπηρεσιών εποπτείας των ΟΤΑ, οι οποίες θα υπάγονται απευθείας στον υπουργό Εσωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.