Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Άνοιγμα" Νέας Ζηλανδίας στα γαλακτομικά από Ε.Ε.

Ο κοινοτικός Επίτροπος αρμόδιος για θέματα υγείας και καταναλωτών, κ. Τζον Ντάλι, χαιρέτησε την απόφαση της κυβέρνησης της Νέας Ζηλανδίας στο να ανοίξει η αγορά της χώρας αυτής στις εισαγωγές γαλακτοκομικών προϊόντων (κυρίως τυριών), που παρασκευάζονται από νωπό-ακατέργαστο γάλα, από τα κράτη μέλη της Κοινότητας.
Μέχρι τώρα τα κοινοτικά γαλακτοκομικά προϊόντα για να εισαχθούν στη Νέα Ζηλανδία έπρεπε να είχαν παστεριωθεί ή να είχαν υποβληθεί σε θερμική επεξεργασία. Η κίνηση αυτή της Νέας Ζηλανδίας, δήλωσε ο κ. Ντάλι, είναι αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών των κτηνιατρικών υπηρεσιών των δύο μερών.
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα που επωφελούνται από το άνοιγμα της νεοζηλανδικής αγοράς είναι κυρίως τυριά, όπως για παράδειγμα το γαλλικό ροκφόρ και άλλα που παρασκευάζονται από απαστερίωτο γάλα.
Η Νέα Ζηλανδία είναι η πρώτη χώρα που δέχεται τα ακατέργαστα γαλακτοκομικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.