Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για την ακύρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ και απάντηση Δημάρχου ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ κ.ΜΠΑΤΟΥ


Αδιαφανείς και παράτυπες διαδικασίες
που οδήγησαν στην ακύρωση του σχεδιασμού
και απόπειρα για «καπέλο» 3 εκατ. ευρώ
σε βάρος των πολιτών!

Με απολύτως αδιαφανείς διαδικασίες και παραμονές των δημοτικών εκλογών, ο απερχόμενος Δήμαρχος της Καλλιθέας Δημήτριος Σαραμάντος επιχείρησε να ξεκινήσει τις μελέτες για την επέκταση του σχεδίου πόλης, παρά τις έντονες αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης. Πλην όμως:
1. Δεν υπήρχε δημοσιευμένο σε ΦΕΚ το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.
2. Υπερκοστολόγησε την προεκτίμηση αμοιβής της μελέτης κατά τρία εκατομμύρια ευρώ και συγκεκριμένα από 6 σε 9 εκατ. ευρώ.
3. Έκρυψε από τον κόσμο ότι η δαπάνη των 6+3 εκατ. ευρώ επρόκειτο να μετακυλιστεί στην πλάτη των ιδιοκτητών, αφού δεν είχε διασφαλίσει τους απαιτούμενους πόρους, ώστε να προχωρήσουν οι μελέτες.
 

Το αποτέλεσμα των παρατυπιών αυτών ήταν να ασκηθούν κατά της συγκεκριμένης διαδικασίας ενστάσεις από είκοσι και πλέον μελετητικά γραφεία, γεγονός πρωτόγνωρο στα χρονικά της αυτοδιοίκησης σε ολόκληρη τη χώρα.
Τελική συνέπεια όλων αυτών ήταν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας -θέλοντας να προασπίσει τις αρχές της διαφάνειας και της χρηστότητας- να προχωρήσει στην ακύρωση όλων των παράτυπων και ύποπτων ενεργειών του απερχόμενου Δημάρχου.
Κάθε σκεπτόμενος πολίτης μπορεί πολύ εύκολα να βγάλει τα συμπεράσματά του…

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του συνδυασμού «Σύγχρονη Εποχή – Ισότιμες Κοινωνίες» για την εκλογική περιφέρεια της Καλλιθέας

Αποστολίδης Θεόδωρος
Γκότση Μηνιωτάκη Κλειώ
Μαρμαρίδης Τηλέμαχος
Μουρατίδης Γιώργος
Μπάρη Σταυρούλα
Ντότση Λίνα
Σπυρόπουλος Δημήτριος
Τερζής Χρήστος
Τσαλίδης Σταύρος



Η απάντηση του Δημάρχου ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ 
Απάντηση συνδυασμού «Ωραιόκαστρο Τώρα»
στις λασπολογίες του απερχόμενου Δημάρχου Ωραιοκάστρου
σχετικά με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Καλλιθέας

Eπειδή ο απερχόμενος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου και ο υποψήφιοι του συνδυασμού του για την Καλλιθέα συνεχίζουν να λασπολογούν και να εκτίθενται, σε σχέση με την ανακοίνωση που έβγαλαν γύρω από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Καλλιθέας, υπογραμμίζουμε τα εξής:

1)     Την πρoεκτίμηση της αμοιβής δεν την δημοσιοποιεί ο Δήμος, αλλά τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κάτι που γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν την ελάχιστη ενασχόληση με αυτά τα ζητήματα, αλλά όχι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Μπάτου!
2)     Ομοίως, η έγκριση για να δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη δόθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

3)     Προκαλεί εύλογη απορία το γεγονός ότι η ΠΚΜ, που έδωσε αυτές τις εγκρίσεις, πήρε απόφαση ακύρωσης, η οποία, πάντως, σε κάθε περίπτωση, είναι μία απόφαση που προσβάλλεται με μια πολύ απλή διαδικασία.

4)     Επειδή ο Δήμαρχος Καλλιθέας σε ζητήματα ηθικής τάξης και διαφάνειας είναι απόλυτος και επειδή «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί», ο κ. Σαραμάντος ανήρτησε ήδη σήμερα στο Διαδίκτυο την πλήρη και αναλυτική δήλωση  «πόθεν έσχες» που αφορά την περιουσιακή του κατάσταση για την τελευταία δεκαετία, όπως και τα αντίγραφα της κίνησης των τραπεζικών του λογαριασμών. Καλεί δε τον απερχόμενο Δήμαρχο Ωραιοκάστρου  να πράξει το ίδιο αυθημερόν, όπως και όποιος άλλος υποψήφιος ασκεί διοίκηση, για να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις και ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά  του!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.