Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΤΩΡΑ"-ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

 Ωραιόκαστρο, 04/11/2010
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
     Στις ανυπόστατες, έωλες και, παραληρηματικού χαρακτήρα και απέραντης ψευδολογίας επιθέσεις που δέχεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο συνδυασμός μας από κάποιους που θέλουν να δυναμιτίσουν το κλίμα των εκλογών για να καλύψουν τις δικές τους αδυναμίες, έχει να τονίσει τα εξής:

            Είναι γεγονός ότι μετά από καταγγελία προς το ΑΣΕΠ, παραπέμφθηκαν στο ποινικό δικαστήριο της Θεσσαλονίκης, τρεις  σύμβουλοι του Δήμου μας και ορισμένα μέλη της διοίκησης της Δ.Ε.Τ.Α.Κ., περιόδου 2003 -2006. Ως μέλη του Δ.Σ. προέβησαν με νόμιμες αποφάσεις (στη λήψη των περισσότερων από αυτές  συμμετείχε και ο τότε δημοτικός σύμβουλος Γεώργιος Τσολακης, σήμερα υποψήφιος σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της κ. Αλίρη), στην κατάρτιση συμβάσεων έργου με δημότες της περιοχής, για την προσφορά υπηρεσιών στην Επιχείρηση, στους τομείς των αρμοδιοτήτων της. Σημειώνουμε ότι αυτές οι συμβάσεις ήταν μικρής διάρκειας, από λίγων ημερών έως τεσσάρων μηνών η κάθε μία, αφορούσαν πραγματική απασχόληση συμπολιτών μας και με ποσά που δεν υπερέβαιναν τα 3.520 ευρώ, για όλη τη διάρκεια τους. Η κατηγορία ήταν πως για τη σύναψη αυτών των συμβάσεων έργου θα έπρεπε η Δ.Ε.Τ.Α.Κ., να λαμβάνει έγκριση από τον Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

            Και αυτό παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την με αρίθμ. 508/2003 γνωμοδότησή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι αποφάσεις του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχειρήσεως περί προσλήψεων βάσει του κανονισμού της  δεν υπόκεινται ούτε σε άμεσο, ούτε σε έμμεσο έλεγχο νομιμότητας από τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας. Ήδη για το θέμα αυτό ο Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γ. Τσιότρας με την υπ. αριθμ. πρωτ. 19385/2008 απόφασή του, έχει απαλλάξει πειθαρχικά τους δημοτικούς συμβούλους από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

            Μάλιστα είναι αξιοσημείωτο ότι η απόφαση του κ. Τσιότρα εκδόθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου αιρετών (άρθρο 143 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων), στην οποία εκτός των τριών δικαστών (με βαθμό εφέτη) που συμμετείχαν ψήφισε και υπέρ της απαλλαγής τους, τόσο ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας (διευθυντής α΄βαθμού) όσο και ο νυν Δήμαρχος Ωραιοκάστρου  και τότε εκπρόσωπος της ΤΕΔΚ κ. Νίκος  Μπάτος!   

            Κατόπιν όσων έχουν προαναφερθεί, θεωρείται πλέον τυπική διαδικασία, η απόφαση να ακυρωθεί και εξαφανισθεί μετά την άσκηση αναιρέσεως στον Άρειο Πάγο.   

Αναφορικά με τον ισχυρισμό ότι ο κ. Σαραμάντος δήθεν κατήρτισε διαδοχικές συμβάσεις σε πέντε «δικούς του» υπαλλήλους, προσπαθώντας «να εξαπατήσει τις προϊστάμενες αρχές», τονίζουμε ότι:
α) οι πέντε αυτοί υπάλληλοι υπηρετούσαν στο Δήμο Καλλιθέας πολύ πριν αναλάβει καθήκοντα Δημάρχου ο κ. Σαραμάντος. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, έπραξε το αυτονόητο: έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να προασπίσει το δικαίωμα αυτών των πέντε προσώπων στην εργασία. Το ίδιο θα κάναμε και θα κάνουμε για οποιονδήποτε δημότη και κάτοικο του νέου Δήμου Ωραιοκάστρου  έχει ανάγκη από εργασία.
β)  οι συμβάσεις έργου που καταρτίσθηκαν από την Δ,Ε,Τ.Α.Κ., μετά την ισχύ του Προεδρικού Διατάγματος 164/2004, σε καμία περίπτωση δεν ήταν συμβάσεις  έργου με τον Δήμο, όπως εσφαλμένα δέχθηκε η πρωτόδικη απόφαση. Τονίζουμε, ότι ασκήθηκε έφεση που θα δικαστεί από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης.
Ακούμε επίσης ότι δήθεν  από το μη κλείσιμο του λατομείου ο Δήμαρχος Καλλιθέας είχε προσωπικό όφελος. Μα, ο κ. Σαραμάντος έχει αναρτήσει εδώ και μία περίπου εβδομάδα, την αναλυτική δήλωση «πόθεν έσχες» για τα περιουσιακά του στοιχεία, της τελευταίας δεκαετίας, χωρίς βεβαίως, να πράξουν το ίδιο και οι περισσότεροι από τους άλλους   υποψηφίους. Ας μας πουν οι διακινούντες τέτοια άθλια σενάρια πού εντοπίζουν αυτό το ποσό των «πολλών εκατομμυρίων ευρώ» που επικαλούνται  σε ανακοινώσεις
            Για να σοβαρευτούμε: Ο συνδυασμός μας «Ωραιόκαστρο Τώρα» δεν εκπλήσσεται από τις συνεχείς αστήρικτες επιθέσεις που ασκούν εναντίον μας ορισμένοι από τους υποψηφίους Δημάρχους Ωραιοκάστρου. Είναι το «τίμημα» που «πληρώνουμε» επειδή η παράταξή μας έχει αποκτήσει μεγάλη δυναμική και ανταπόκριση από τους συμπολίτες μας.
            Εμείς, επιμένουμε ότι η «παλιάς κοπής» διεξαγωγή προεκλογικού αγώνα, την οποία υιοθετούν οι υποψήφιοι αυτοί, είναι μακριά από τη νοοτροπία μας. Δεν θα κάνουμε τη χάρη σε κανένα να μεταφέρουμε τη συζήτηση από την παράθεση προτάσεων  στη συκοφαντία.
            Εμείς έχουμε και έργο, έχουμε και θέσεις για το μέλλον του νέου Δήμου, τις οποίες παρουσιάσαμε στους πολίτες και γνωρίζουν την πλήρη αποδοχή τους. Όσοι δεν έχουν να πουν τίποτε σε αυτούς τους τομείς, ας συνεχίσουν  να συκοφαντούν αναλαμβάνοντας την πλήρη ευθύνη των λόγων και έργων τους.

Στην ιστοσελίδα του συνδυασμού www.oraiokastrotora.gr έχουν ήδη αναρτηθεί :
1.              Γνωμοδότηση 508/2003 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
2.              Αθωωτική Απόφαση Δικαστικού Συμβουλίου Αιρετών
3.              Απαλλακτική Απόφαση Γεν Γραμματέα Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τσιότρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.