Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

"Καταστροφική η αναδιάρθρωση"


   Απέκλεισε ο πρωθυπουργός την αναδιάρθρωση του χρέους, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Φιγκαρό", που δημοσιεύεται σήμερα, τονίζοντας ότι θα ήταν "καταστροφή για τους Έλληνες πολίτες".

    Την ικανοποίησή του για τη στάση που έχει επιδείξει έως τώρα η Γαλλία εξέφρασε ο πρωθυπουργός στο περιθώριο των συναντήσεών του, στη γαλλική πρωτεύουσα. Θετικός στο θέμα της επιμήκυνσης της αποπληρωμής των δανείων της τρόικας, είναι ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, ανέφερε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες, γεγονός που αποτελεί δείγμα εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

    Ο Γ. Παπανδρέου, επέκρινε, από το Παρίσι, τη σκληρή στάση της Γερμανίας σχετικά με την ανάληψη τμήματος του κόστους διάσωσης κρατών μελών της ευρωζώνης που βρίσκονται προ του ενδεχομένου χρεοκοπίας, από τον ιδιωτικό τομέα, υπογραμμίζοντας ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει ορισμένες οικονομίες σε χρεοκοπία.

    Από την πλευρά της, η κ. Μέρκελ κατηγόρησε τον πρώην καγκελάριο Γκέρχαρτ Σρέντερ και τον τότε υπουργό Οικονομικών Χανς Άιχελ (SPD) για την «πολιτική απόφαση» το 2000 να ενταχθεί η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

    Σοσιαλιστική Διεθνής

    Στις δυνατότητες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να συμβάλλει στην ευημερία των πολιτών εν μέσω των δύσκολων καιρών της παγκοσμιοποίησης, μέσα από μια «παγκοσμιοποιημένη ενωτική δράση και συνεργασία», αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στο συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.