Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Νομαρχία Θεσσαλονίκης - Ανακοίνωση από τη Διεύθυνση Εμπορίου για ακατάλληλο προϊόν

 
Από τη Διεύθυνση Εμπορίου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνονται τα εξής:

Σε συνέχεια δειγματοληψίας, που πραγματοποιήθηκε από υπαλλήλους του Τμήματος Τεχνικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Εμπορίου στις 15-09-2010 από σούπερ μάρκετ της Θεσσαλονίκης, στο προϊόν "Σύκα - SUNSWEET" σε συσκευασία των 250 γραμμαρίων με ημερομηνία λήξης 01/2011 και κωδικό παρτίδας L0021H32, το εργαστήριο της Β' Χημικής Υπηρεσίας Θεσ/νικης του Γ.Χ.Κ., το οποίο εξέτασε το προϊόν, γνωμάτευσε: "Δείγμα σύκων αποξηραμένων ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ, ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ, του οποίου απαγορεύεται η διάθεση στην κατανάλωση, γιατί στον κατάλογο των συστατικών δεν αναγράφεται το περιεχόμενο διοξείδιο του θείου (Κ.Τ.Π. άρθρο 11 παρ. 5η και ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3Α και Καν. (ΕΚ) 178/2001, άρθρο 14)".

Σύμφωνα με τις ενδείξεις επί του προϊόντος το προϊόν παράγεται από την Sunsweet Growers Inc (U.S.A.), συσκευάζεται στην Αγγλία και εισάγεται και διανέμεται στην Ελλάδα από την ΕΛΓΕΚΑ Α.Ε. που βρίσκεται στο Καλοχώρι Θεσ/νίκης.

Δόθηκαν οδηγίες για την απόσυρση του προϊόντος και την διόρθωση των ενδείξεών του σε ότι αφορά το περιεχόμενο σε αυτό (σε επιτρεπτή συγκέντρωση) διοξείδιο του θείου πριν την επανακυκλοφορία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.