Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

"Κρίση επιβίωσης"


   Η ζώνη του ευρώ και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ενωση μαζί της "δεν θα επιβιώσουν", εάν δεν επιλυθούν τα σημερινά δημοσιονομικά προβλήματα ορισμένων χωρών, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ.

    "Αντιμετωπίζουμε μία κρίση επιβίωσης. Οφείλουμε να εργασθούμε συντονισμένα για να επιτρέψουμε στην ευρωζώνη να επιβιώσει. Διότι, εάν δεν επιβιώσει η ευρωζώνη, δεν θα επιβιώσει ούτε η Ευρωπαϊκή Ενωση. Πιστεύω όμως ότι θα την ξεπεράσουμε", τόνισε ο πρόεδρος της ΕΕ μιλώντας στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής στις Βρυξέλλες.

    "Ο πρώτος χρόνος της συνθήκης της Λισαβόνας", η οποία ετέθη σε ισχύ τον Δεκέμβριο του 2009, "σημαδεύθηκε από την κρίση της ζώνης του ευρώ, ήταν μία περίοδος επιβίωσης και δεν έχει ακόμη τελειώσει", δήλωσε ο Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ.

    Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΕΕ επισήμανε τον θετικό ρόλο που διαδραμάτισαν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στη διάρκεια της κρίσης της ευρωζώνης.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Ρόμπαϊ δήλωσε: «Ποιος άλλος εκτός από τον πρωθυπουργό Παπανδρέου θα μπορούσε να υπερασπιστεί τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα; Και ποιος άλλος εκτός από την καγκελάριο Μέρκελ θα μπορούσε να πείσει την κοινή γνώμη, η οποία ήταν εν μέρει εχθρική, για την αναγκαιότητα ενός μηχανισμού βοήθειας της Ελλάδας;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.