Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Μπόλαρης: «Η σιωπή του Ψωμιάδη σημαίνει ενοχή»

Πολιτική φιγούρα του παρελθόντος, όπως αυτές που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή, χαρακτήρισε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ο Μ. Μπόλαρης
της Χρύσας Κυριακού


Μόλις λίγα 24ωρα πριν τη διεξαγωγή του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά σκληρή επίθεση στον συνυποψήφιό του Παναγιώτη Ψωμιάδη.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε πριν από λίγη ώρα, παρουσία του γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής Κ. Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Γεράκη και των Ν.Ε. Α΄και Β΄Θεσσαλονίκης, Χρήστο Παπαστεργίου και Παντελή Κουκουλεκίδη, ο κ. Μπόλαρης επιτέθηκε στον Π. Ψωμιάδη χαρακτηρίζοντάς τον ως μια πολιτική φιγούρα του παρελθόντος, από αυτές που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή.

Με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει με τον αναπληρωτή Γ. Τσαμασλή, ο κ. Μπόλαρης υποστήριξε ότι η σιωπή του στρατοπέδου Ψωμιάδη σημαίνει ενοχή. «Από την αρχή της εβδομάδας έχει τεθεί ένα πάρα πολύ απλό ερώτημα, που λέει «εάν η τριπλή ομολογία του κ. Τσαμασλή στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό EUROPE 1, ότι η διαχείριση που γινόταν στην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση ήταν κακουργηματικής τάξης –όσον αφορά στη διαχείριση των χρημάτων- είναι αληθής ή όχι». Απάντηση μέχρι σήμερα δεν πήραμε. Η σιωπή σημαίνει ενοχή. Και οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι οι καταγγελλόμενοι και οι αυτοκαταγγελόμμενοι σιωπούν ενόχους», είπε ο κ. Μπόλαρης και υποστήριξε ότι η υπόθεση, η οποία είναι κακουργηματικής τάξης, θα πρέπει από την ερχόμενη Δευτέρα να απασχολήσει τη Δικαιοσύνη.

Μάλιστα, ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε και στο αντίγραφο από τα πρακτικά του νομαρχιακού συμβουλίου όπου μιλά ο διευθυντής της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης κ. Λευκόπουλος, στις 28 Φεβρουαρίου του 2008 και ρητά αναφέρει την εικονικότητα των έργων. «Εμείς όσον αφορά στα πολιτικά κλείσαμε. Οι πολίτες είναι ενημερωμένοι. Αν δε μιλούσαμε θα μπορούσανε να μας καταγγείλουν ότι συγκαλύπτουμε. Είμαστε υποχρεωμένοι λοιπόν να αναδείξουμε την πολιτική πλευρά του θέματος και τα άλλα από Δευτέρα –όποια κι αν είναι η εξέλιξη των εκλογών- στη Δικαιοσύνη», σημείωσε.

Ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε επίσης σε έναν ανοικτό λογαριασμό, όπως τον χαρακτήρισε, του κ. Ψωμιάδη με την κοινωνία της Θεσσαλονίκης στο θέμα με το Βατοπέδι, κατηγορώντας τον ότι παραχώρησε οικόπεδα στη Ιερά Μονή
«ώστε να γίνουν πολυκατοικίες και μεζονέτες».

Καταλήγοντας ό κ. Μπόλαρης τόνισε ότι στόχος του συνδυασμού του είναι μια ισχυρή περιφέρεια, που θα μιμείται τις περιφέρειες που πετυχαίνουν στην Ευρώπη και δεν θα αναπαράγει την κρατική γραφειοκρατία, η οποία έχει καταρρεύσει. «Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα γραφειοκρατίας που κατέρρευσε με διαφορά και με πάταγο, είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης», σημείωσε.
Πηγή: http://www.voria.gr/details.php?id=32408

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.