Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Σπύρος Σταματάκης:«Διεκδικούμε την άμεση εφαρμογή της ΠΟΑΥ»


Ο υποψήφιος δήμαρχος Δέλτα Σπύρος Σταματάκης συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των συλλόγων και των συνεταιρισμών αλιέων της Χαλάστρας και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των μυδοκαλλιεργητών. «Δεν είναι δυνατόν να διαιωνίζονται προβλήματα τα οποία δυσχεραίνουν το ήδη δύσκολο έργο των μυδοκαλλιεργητών και λοιπών αλιέων της περιοχής. Για να λύσουμε τα μεγάλα, θα ξεκινήσουμε από τα μικρά», σημείωσε ο κ. Σταματάκης και τόνισε ότι είναι απαράδεκτο να υπάρχουν ακόμη και σήμερα προβλήματα ηλεκτροδότησης των οικίσκων και να μην υπάρχει ασφαλής πρόσβαση στο λιμάνι των μυδοκαλλιεργητών.
 
Ο υποψήφιος δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι ως αυριανή δημοτική διοίκηση θα διεκδικήσει με κάθε μέσο την εφαρμογή του έργου της «Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών» από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το οποίο υπάρχει έτοιμη μελέτη. «Με τις ενέργειες μας θα εργαστούμε για την οριστική νομιμοποίηση και αδειοδότηση των μυδοκαλλιεργητών της περιοχής, τους οποίους οι προηγούμενες διοικήσεις άφησαν απροστάτευτους να εργάζονται σε ένα καθεστώς παρανομίας», υπογράμμισε ο κ. Σταματάκης και σημείωσε ότι στο πρόγραμμα του περιλαμβάνεται η δημιουργία Κέντρου Εξυγίανσης και Τυποποίησης των μυδιών για τους οστρακοκαλλιεργητές της Χαλάστρας και του Αξιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.