Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Ένα είδος γρύλου κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ μεγέθους όρχεων μεταξύ όλων των ειδών (σε σχέση με το σώμα του)

Ένας νέος κάτοχος ενός κάπως ασυνήθιστου παγκοσμίου ρεκόρ αναγνωρίστηκε στο ζωικό βασίλειο. Είναι ένα είδος γρύλου (τριζονιού), που, σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες, έχει τους μεγαλύτερους όρχεις ανάμεσα σε όλα τα άλλα είδη, αναλογικά βέβαια με το μέγεθος του σώματός του.

Το έντομο, που έχει το συγκεκριμένο προτέρημα, το αξιοποιεί δεόντως, καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να ζευγαρώνει με πολλά θηλυκά στη σειρά και στα γρήγορα! Οι μετρήσεις έδειξαν ότι το συγκεκριμένο έντομο (Platycleis affinis), το οποίο ανήκει στις τεττιγονίες και είναι συγγενικό της ακρίδας, διαθέτει όρχεις που αποτελούν το 14% του συνολικού βάρους του.

Αν, αντίστοιχα, ένας άνδρας είχε ανάλογου μεγέθους όρχεις, αυτοί θα ζύγιζαν όσο ένα λάστιχο αυτοκινήτου ο καθένας, δηλαδή γύρω στα δέκα κιλά. Οι ανθρώπινοι όρχεις ζυγίζουν το 0,04% έως 0,08% του ανδρικού σώματος. Προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ ήταν μια μύγα δροσόφιλα, οι όρχεις της οποίας στα αρσενικά φτάνουν το 10,6% του βάρους του σώματός τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.