Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Παπανδρέου: "Καθαρή τριετία δουλειάς". Σαμαράς: "Η ΝΔ βγαίνει ανανεωμένη, δυνατή και υπεύθυνη". Δηλώσεις των άλλων αρχηγών κομμάτων


  "Καθαρή τριετία δουλειάς"
 Οι πολίτες ζήτησαν να συνεχιστεί η πορεία της χώρας και ψήφισαν πολιτική σταθερότητα, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου μετά το αποτέλεσμα του σημερινού δεύτερου γύρου των εκλογών και παράλληλα απηύθυνε πρόσκληση προς τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου να συμπράξουν από κοινού όλοι μαζί για να λυθούν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

    Οι κάλπες, τόνισε ο πρωθυπουργός, έκλεισαν και από αύριο καλούμαστε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, χωρίς παιχνίδια, ακρότητες και πράξεις ανευθυνότητας.

    Οπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, οι πολίτες απέρριψαν τις σειρήνες της αποσταθεροποίησης και έδωσαν μια καθαρή τριετία δουλειάς στην κυβέρνηση, προκειμένου να συνεχίσει την προσπάθεια για τη σωτηρία και την ανάταξη της χώρας.

    Έχουμε, όπως τόνισε, τρία χρόνια για να κάνουμε ό,τι δεν έγινε τις τελευταίες δεκαετίες.

    Τώρα, όπως επεσήμανε, μπορούμε να αποτινάξουμε τα βάρη του παρελθόντος και επανέλαβε εκ νέου ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στις αλλαγές που έχει υποσχεθεί, χωρίς να λογαριάζει το πολιτικό κόστος.

    Αυτό που προέχει είναι να αλλάξουμε την πατρίδα, τόνισε.

    Ο Γ. Α. Παπανδρέου επισημαίνοντας τη σοβαρότητα των στιγμών, σημείωσε ότι στο δρόμο αυτό, το δρόμο της σωτηρίας της πατρίδας, πρέπει να συνταχθούν όλοι.

    Δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός μόνος του, ή μία κυβέρνηση μόνη της, να πετύχει σε αυτό.




 "Η ΝΔ βγαίνει ανανεωμένη, δυνατή και υπεύθυνη"
  «Ο δεύτερος γύρος επικύρωσε τα πολιτικά συμπεράσματα της πρώτης Κυριακής», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς και συνεχάρη εκείνους που κέρδισαν για τη νίκη τους, αλλά και εκείνους που έχασαν, για τον αγώνα τους και διαβεβαίωσε ότι η ΝΔ θα σταθεί δίπλα στους εκλεγέντες.

    «Η ΝΔ βγαίνει ανανεωμένη, δυνατή και υπεύθυνη», τόνισε ο κ. Σαμαράς και εξήγησε ότι βγαίνει δυνατή γιατί κέρδισε 33 νομούς έναντι έξι που θα κέρδιζε με τα ποσοστά του 2009, ανανεωμένη γιατί κερδίσε πέντε περιφέρειες, υπεύθυνη γιατί σε περιπτώσεις, όπως στην Αττική, τόλμησε να σπάσει κατεστημένα και να προτείνει νέα πρόσωπα.

    Ο κ. Σαμαράς έκανε αναφορά στο ποσοστό της πρώτης Κυριακής, λέγοντας ότι το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έπεσε από τις 10,5 μονάδες των περυσινών εκλογών σε διαφορά κάτω από δύο.

    Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και για την αποχή, λέγοντας ότι η κοινή γνώμη έδειξε ότι απορρίπτει τα αδιέξοδα.

    «Εμείς το μήνυμα το πήραμε», δήλωσε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Με τις προτάσεις και τις θέσεις μας θέλουμε να δώσουμε ελπίδες στον λαό. Και εκείνοι που ψήφισαν και εκείνοι που δεν ψήφισαν, ζήτησαν αλλαγή πορείας, γιατί η κυβέρνηση με την πολιτική της οδηγεί σε ασφυξία την κοινωνία και σε απόγνωση την κοινωνία».

    Κλείνοντας διαβεβαίωσε ότι από αύριο η ΝΔ θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή για να ανατραπούν τα αδιέξοδα και να ανοίξει για τον λαό μας, ο δρόμος της ελπίδας.



"Σοβαρευτείτε μας είπε ο λαός"
   Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι το μήνυμα της κάλπης απο τον ελληνικό λαό προς τους πολιτικούς ήταν "σοβαρευτείτε".

    Εστίασε στην μεγάλη αποχή και τόνισε ότι είναι μια προειδοποιητική βολή πως «οι κοκορομαχίες και οι σκυλοκαυγάδες δεν αρέσουν στο λαό, που λέει "σκεφτείτε και δώστε λύση"».

    Σύμφωνα με τον κ. Καρατζαφέρη, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι κατάλαβε το μήνυμα και άφησε μια χαραμάδα, ενώ χαρακτήρισε «εικονική πραγματικότητα» τα περί ολικής επαναφοράς της που λέει η ΝΔ και υποστήριξε ότι εκεί που προηγούνται οι υποψήφιοι της ΝΔ είναι με τις ψήφους του ΛΑΟΣ.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι οι επιλογές του στην Πελοπόννησο και την Αττική δεν ήταν σωστές. «Με άλλες επιλογές, η παράταξη θα είχε δυο περιφέρειες ακόμη», υποστήριξε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και είπε ότι χρειάζεται σοβαρότητα και σύνεση.

    «Ελπίζουμε να πήραν κάποιοι το μάθημά τους», κατέληξε ο κ.Καρατζαφέρης.


"Εκφράστηκε η αγανάκτηση"
   Τη συγκρότηση ενός μετώπου, από τα κάτω προς τα επάνω, με στόχο να ματαιωθούν, τουλάχιστον κάποια από τα νέα μέτρα, που θα φέρει η κυβέρνηση και τα οποία "δεν χωράει ανθρώπου νους", ζήτησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Α. Παπαρήγα με δήλωσή της.

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ τόνισε ότι το μήνυμα του δεύτερου γύρου των εκλογών είναι ισχυρό, όπως και το μήνυμα του πρώτου γύρου, καθώς εκφράστηκε η αγανάκτηση και η δυσαρέσκεια των πολιτών προς την ΝΔ και την κυβέρνηση, για την επιδείνωση της θέσης τους και απώλεια κατακτήσεων, λόγω Μνημονίου, αλλά και με πρόσχημα το Μνημόνιο.

    Η κα Παπαρήγα είπε ότι γίνονται διεργασίες στο λαό και τόνισε την ανάγκη να συναντηθούν με όσους ψήφισαν και τα δύο μεγάλα κόμματα για να κτιστεί ένα παλλαϊκό ρεύμα οργανωμένης πάλης στους τόπους δουλειάς.

    Αναφερόμενη στο συλλαλητήριο που πραγματοποεί το Κομμουνιστικό Κόμμα, αύριο το απόγευμα στην Αθήνα, ενάντια στο Μνημόνιο και την Τρόικα, είπε ότι δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα έναυσμα για να οργανωθεί συστηματική αντεπίθεση εναντια στα νέα μέτρα, που "θα είναι αδυσωπητα, που δεν μπορεί να συλλαβει ο ανθρώπινος νους", για να ματαιωθούν, τουλάχιστον κάποια από αυτά.


"Καταδίκη του μνημόνιου"
   Την εκτίμηση ότι η χώρα εισέρχεται σε παρατεταμένη μεταβατική περίοδο με πολιτικές ανακατατάξεις, και στο βάθος της οποίας φαίνονται νέες εθνικές εκλογές έκανε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας με την αποψινή δήλωσή του.

    Ο κ. Τσίπρας είπε ότι την προηγούμενη Κυριακή οι πολίτες με την ψήφο τους έστειλαν ένα σαφές μήνυμα καταδίκης της πολιτικής του μνημονίου και της τρόικα και πρόσθεσε ότι όσοι δεν επέλεξαν να απέχουν, έστειλαν με στρεβλό τρόπο ένα εξίσου σαφές μήνυμα διαμαρτυρίας, που μας αφορά όλους, για διαφορετικούς λόγους.

    Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ότι έδειξαν να μην κατανοούν τα μηνύματα της κάλπης και της αποχής.

    Σήμερα, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας, οι δυο φθαρμένες πολιτικές δυνάμεις ερίζουν για το ποιος επικρατεί. Αποκρύπτουν όμως μια κραυγαλέα λεπτομέρεια: Κερδίζουν δήμους και περιφέρειες με ψηφοδέλτια που με το ζόρι συγκεντρώνουν το ένα τέταρτο του εκλογικού σώματος. Κερδίζουν δήμους και περιφέρειες μόνο και μόνο επειδή οι δυνάμεις της αριστεράς παρουσιάζονται κατακερματισμένες.

    Η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές, εκτίμησε ο κ. Τσίπρας θα είναι δύσκολη και ανηφορική, τόσο για την αυτοδιοίκηση όσο και για την κοινωνία συνολικά, ενώ προέβλεψε ότι η χρεοκοπία του μνημονίου θα φέρει νέα σκληρά και αντικοινωνικά μέτρα που θα βυθίσουν ακόμα περισσότερο την οικονομία και την κοινωνία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.