Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Δήμος ΕΧΕΔΩΡΟΥ: «Θα ιδρύσουμε Μουσείο Μνήμης του Μικρασιατικού, Ποντιακού και Θρακικού ελληνισμού»



«Όσο ζει η μνήμη και η ιστορία αποτυπωμένες, δεν υπάρχουν χαμένες πατρίδες, δεν υπάρχουν χαμένοι πολιτισμοί. Ο Μικρασιατικός Ελληνισμός είναι μέσα στις καρδιές μας, στις μνήμες μας και στην αγάπη μας», τόνισε ο δήμαρχος Εχεδώρου Σπύρος Σταματάκης στα εγκαίνια του μνημείου της Μικρασιατικής Γενοκτονίας στα Διαβατά.

Το μνημείο για τη Μικρασιατική Γενοκτονία φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Γιώργο Τσιάρα με πρωτοβουλία του δήμου Εχεδώρου και του Συλλόγου Μικρασιατών «Το Φανάρι». «Η ημέρα των εγκαινίων του μνημείου είναι επίσης ημέρα θαυμασμού γι’ αυτούς που ήρθαν στη μητέρα πατρίδα με μοναδικό εφόδιο τη δύναμη της ψυχής τους. Ως δημοτική αρχή στηρίξαμε και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε σύλλογο που τα μέλη του ως ενεργά κύτταρα της τοπικής μας κοινωνίας θα μεταλαμπαδεύουν στις νεότερες γενιές ιστορικές αλήθειες και μνήμες και θα καλλιεργούν στις συνειδήσεις όλων μας αρχές, αξίες και ιδανικά», τόνισε ο δήμαρχος Εχεδώρου.

Ο κ. Σταματάκης ανακοίνωσε πως πρόθεση του είναι η δημιουργία Μουσείου για τη Μνήμη της καταστροφής του Μικρασιατικού, του Ποντιακού και του Θρακικού ελληνισμού όπου θα εκτίθενται κειμήλια, παραδοσιακές ενδυμασίες, φωτογραφίες εποχής και θα προβάλλονται ιστορικά ντοκιμαντέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.