Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Αυστραλία: Απαγορεύεται το κάπνισμα και στις παραλίες

Ο διωγμός του τσιγάρου στην Αυστραλία συνεχίζεται. Μετά την απαγόρευσή του σε όλους τους κλειστούς χώρους αλλά ακόμα και στα γήπεδα, το μέτρο επεκτάθηκε στα αυτοκίνητα με παιδιά και τώρα επιβάλλεται σε υπαίθριους χώρους. Όχι μόνο σε ταβέρνες, εστιατόρια και καφετέριες αλλά και σε παραλίες και πεζόδρομους.
Ήδη το κάπνισμα από την 1η Δεκεμβρίου θα απαγορευτεί στις δημοφιλέστερες παραλίες της Μελβούρνης (από το Σάντριτζ έως τη Σεντ Κίλντα) και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 200 δολαρίων.
Ο δήμαρχος του Πόρτ Φίλιπ, Φρανκ Οκόνορ, λέει ότι η απαγόρευση έχει να κάνει και με την ρύπανση της θάλασσας και της παραλίας.
"Κάθε χρόνο μαζεύουμε από τις παραλίες δεκάδες τόνους σκουπίδια και κυρίως αποτσίγαρα" λέει και προσθέτει πως ο καθαρισμός κοστίζει στο δήμο 800.000 δολάρια.
Παράλληλα απαγορεύεται στους λουόμενους να μεταφέρουν στις παραλίες οποιοδήποτε γυάλινο αντικείμενο (ποτήρια, μπουκάλια, κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.