Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Iδρυτική διακήρυξη και προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «Σύγχρονη Εποχή – Ισότιμες Κοινωνίες»,

Με πλατιές συμμαχίες και ευρείες συναινέσεις προχωρά στην κούρσα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νικόλαος Μπάτος.
Χθες, ο κ. Μπάτος ανακοίνωσε κι επισήμως την απόφασή του να κατέλθει υποψήφιος για τον καλλικράτειο πλέον Δήμο Ωραιοκάστρου και παρουσίασε την ιδρυτική διακήρυξη και τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού «Σύγχρονη Εποχή – Ισότιμες Κοινωνίες», του οποίου ηγείται.
Στην κεντρική ομιλία του, στην κατάμεστη αίθουσα του πολυχώρου «Rose Garden», ο κ. Μπάτος απηύθυνε ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας και ανέλαβε σειρά δεσμεύσεων για την ισόρροπη ανάπτυξη του Ωραιοκάστρου, αλλά και των άλλων δύο περιοχών που συμμετέχουν στη νέα αυτοδιοικητική μονάδα, της Μυγδονίας και της Καλλιθέας.
Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου έδωσε έμφαση στο τρίπτυχο «εμπειρία – διαφάνεια – αποτελεσματικότητα», που αποτυπώνει, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τη φιλοσοφία των στελεχών του συνδυασμού «Σύγχρονη Εποχή – Ισότιμες Κοινωνίες» σε θέματα διοίκησης και διαχείρισης.
Ο κ. Μπάτος εξήγγειλε μεταξύ των άλλων ότι η παράταξή του θα διατηρήσει αμετάβλητα καθ’ όλη τη διάρκεια της τετραετίας τα δημοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης, όπως ισχύουν σήμερα για κάθε περιοχή ξεχωριστά, ενώ δεσμεύτηκε πως οι δημοτικές υπηρεσίες θα λειτουργούν αποκεντρωμένα, ώστε να διασφαλίζεται η αμεσότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών που διαμένουν τόσο στο Ωραιόκαστρο όσο και στην Καλλιθέα και στη Μυγδονία.
Προς αυτή την κατεύθυνση επεσήμανε ότι ο ίδιος θα παρευρίσκεται κάθε εβδομάδα σε κάθε έναν από τους υφιστάμενους δήμους της Καλλιθέας και της Μυγδονίας, ώστε να δέχεται επισκέψεις και αιτήματα των πολιτών, αλλά και ότι θα παρακολουθεί τις συνεδριάσεις όλων των τοπικών συμβουλίων. Και το Δημοτικό Συμβούλιο, όμως, όπως σημείωσε, δεν θα συνεδριάζει μόνον στην έδρα του νέου Δήμου, στο Ωραιόκαστρο, αλλά, όποτε οι συνθήκες το απαιτούν, θα οργανώνονται συνεδριάσεις και περιφερειακά, ώστε να έχουν τη δυνατότητα να τις παρακολουθούν όλοι οι πολίτες.
Στην ανοικτή εκδήλωση για την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού «Σύγχρονη Εποχή – Ισότιμες Κοινωνίες» παρέστησαν μεταξύ των άλλων ο πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τζόλλας, οι αντινομάρχες Γιώργος Τσαμασλής, Έφη Βασιλειάδου και Αθηνά Αηδονά, οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Κώστας Αδαμίδης, Δημήτρης Ευθυμιάδης και Βασίλης Κανάκας, οι δήμαρχοι Χορτιάτη Μιχάλης Γεράνης και Κορώνειας Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θεοχάρης Αποστολίδης και περισσότεροι από 2.000 πολίτες του Ωραιοκάστρου, της Καλλιθέας και της Μυγδονίας.

Συνεργασία αρχών και προγραμματικών δεσμεύσεων
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου ανακοίνωσε τη συμπόρευση με τον συνδυασμό «Σύγχρονη Εποχή – Ισότιμες Κοινωνίες» του πολιτευτή Παντελή Τσακίρη.
«Με τον Παντελή όλο το προηγούμενο διάστημα είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε εκτενώς. Αυτό που προέκυψε από τις συζητήσεις μας είναι μια ταύτιση απόψεων όσον αφορά στον τρόπο διοίκησης του νέου δήμου. Μια συνεργασία, δηλαδή, αρχών και προγραμματικών δεσμεύσεων. Μια έντιμη και καθαρή συμμαχία για τον νέο Δήμο μας», σημείωσε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου.
Από την πλευρά του ο κ. Τσακίρης δήλωσε: «Αισθάνομαι ότι σε αυτές τις πολύ κρίσιμες στιγμές για τον τόπο μου οφείλω να τοποθετηθώ πολιτικά και καθαρά. Αυτό, άλλωστε, είναι και το χρέος μιας άλλης γενιάς πολιτικών αντιλήψεων που πρεσβεύω. Αντιλήψεις που κινούνται μακριά από την ιδιοτέλεια και την υστεροβουλία. Έφτασε η ώρα των αποφάσεων. Των κρίσιμων εκείνων αποφάσεων που θα κρίνουν το μέλλον του Ωραιοκάστρου, της Μυγδονίας και της Καλλιθέας ως νέας αυτοδιοικητικής ενότητας. Αποφάσεις που λαμβάνονται με γνώμονα την πρόοδο του τόπου, την ευημερία των πολιτών και κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς. Σήμερα, όμως, ενόψει της μεγάλης αλλαγής που συντελείται στο αυτοδιοικητικό γίγνεσθαι, πρέπει όλοι που εμφορούμαστε από γνήσιες αρχές και ιδέες να ψάξουμε να βρούμε αυτά που μας ενώνουν. Πιστεύω ακράδαντα ότι την κρίσιμη τούτη ώρα η επιλογή του Νίκου Μπάτου οδηγεί στην ενότητα του τόπου και σε μια πορεία πιο μαχητική, με γνήσιες και ρεαλιστικές απόψεις για την κοινωνία και τον άνθρωπο. Η αυτοδιοικητική του εμπειρία είναι για τον τόπο πιο αναγκαία από ποτέ. Επιτέλους ας γίνουμε πρωτοπόροι σε πολλά. Το αξίζει ο τόπος, το αξίζουν οι πολίτες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.