Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

"ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ"-ΓΑΒΟΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ:ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ



              Τεράστια απήχηση στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους των δήμων Ωραιοκάστρου, Μυγδονίας και Καλλιθέας, είχε η ανοιχτή πρόσκληση για την διατύπωση θέσεων και προτάσεων που αφορούν στα προβλήματα της περιοχής.
Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010 και σε αυτήν πήραν μέρος εκπρόσωποι όλων των φορέων, οι οποίοι συζήτησαν με τον δήμαρχο Μυγδονίας και υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου κ Αστέριο Γαβότση.
              Οι εκπρόσωποι των αθλητικών συλλόγων του δήμου Ωραιοκάστρου εξέφρασαν πολλά παράπονα για την παντελή αδιαφορία της δημοτικής αρχής του κ Μπάτου,  σε ότι αφορά την οικονομική ενίσχυση των συλλόγων, καθώς  και για τις ελάχιστες και κακοσυντηρημένες  αθλητικές εγκαταστάσεις. Χαρακτηριστικό της απίστευτης κατάστασης είναι το γεγονός ότι μόλις με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, η δημοτική αρχή  καλύπτει τις ανάγκες των τεσσάρων τοπικών ομάδων. Μάλιστα για τον οικισμό Παλαιοκάστρου, δεν υπάρχει κανένας χώρος για να προπονούνται ή να αγωνίζονται οι αθλητές των ομάδων.
               Σε ότι αφορά τις επιχορηγήσεις του δήμου προς τους συλλόγους, εκπρόσωποι αυτών ανέφεραν ότι τα λίγα χρήματα που δίνονται, κατανέμονται με βάση τις προσωπικές-παραταξιακές προτιμήσεις του δημάρχου, και όχι με το πραγματικό έργο που προσφέρουν.
             Οι εκπρόσωποι των συλλόγων της Καλλιθέας, ζήτησαν  να δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή κτιρίων τα οποία θα στεγάζουν τους συλλόγους, αφού στο σύνολο των διαμερισμάτων του δήμου Καλλιθέας οι εκδηλώσεις και κάθε φύσεως δραστηριότητες γίνονται σε απαράδεκτους και μη λειτουργικούς χώρους. Εκπρόσωποι των αθλητικών συλλόγων ζήτησαν από τον κ Γαβότση να βελτιώσει τις αθλητικές υποδομές και να  δεσμευτεί ώστε η κατανομή των κονδυλίων να γίνεται αξιοκρατικά.
              Κάνοντας έναν απολογισμό  του έργου του για τα θέματα πολιτισμού και αθλητισμού, ο κ Αστέριος Γαβότσης  δήλωσε έκπληκτος, για την κατάσταση στους δήμους Ωραιοκάστρου και Καλλιθέας, καθώς στα τρία δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Μυγδονίας, στα χρόνια της δικής του θητείας, έχουν επιτευχθεί πολύ περισσότεροι στόχοι και έγινε σαφώς μεγαλύτερο έργο, από ότι στους δήμους Ωραιοκάστρου και Καλλιθέας.
Σε αυτό συμφώνησαν και εκπρόσωποι των συλλόγων της περιοχής, καθώς σήμερα  κάθε δημοτικό διαμέρισμα του δήμου Μυγδονίας, διαθέτει γήπεδο ποδοσφαίρου,  στο Δρυμό λειτουργεί ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο «στολίδι της περιοχής» και σε κάθε δήμο  υπάρχουν χώροι για τις ανάγκες των πολιτιστικών συλλόγων. 
          Η πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση της προσχώρησης  δύο νέων στελεχών, στην παράταξη.         



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.