Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Από Δημοτική Κίνηση Πολιτών Ωραιοκάστρου «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ», ΑΙΤΗΣΗ για διαφάνεια στις προμήθειες.

                                                   ΑΙΤΗΣΗ                                      17-9-2010

Από Δημοτική Κίνηση Πολιτών Ωραιοκάστρου «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».

Προς τον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου.

Κύριε Δήμαρχε,

Πληροφορηθήκαμε ότι η Επιτροπή Παραλαβής Υλικών του Δήμου αποτελούμενη από τους τρεις μόνιμους υπαλλήλους, Γραμμενούδη Γραμμένο, Κεβρεκίδη Παντελή και Παναγιωτίδη Αναστάσιο,  σας υπέβαλλε αναφορά (αρ.πρωτ. 9005, 10/6/2010) με την οποία σας ενημέρωσε ότι η παραλαβή των υλικών του Δήμου (αξίας μέχρι και 45.000 ευρώ) δεν γίνεται με τρόπο σωστό και διαφανή.
Συγκεκριμένα, οι τρεις έμπειροι υπάλληλοι σας ανέφεραν ότι δεν έχουν την αναγκαία ενημέρωση (τη σύμβαση παραγγελίας των υλικών, την ποιότητα, την ποσότητα, που θα παραληφθούν και για ποιο έργο θα χρησιμοποιηθούν) και μάλιστα σας επεσήμαναν ότι κάποιες παραλαβές υλικών τους είναι εντελώς άγνωστες. Επίσης σας ενημέρωσαν ότι εάν η κακή αυτή κατάσταση δεν διορθωθεί, και σας δήλωσαν ότι μπορεί να διορθωθεί, θα υπογράφουν μόνο όσα πρωτόκολλα παραλαβής υλικών ανταποκρίνονται σε υλικά που έχουν παραλάβει και γνωρίζουν.
Εσείς δεν απαντήσατε σε αυτή τους την αναφορά και βάλατε να υπογράψουν παραλαβή υλικών αξίας 45.000 ευρώ τα αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής, δίχως βέβαια αυτοί οι υπάλληλοι που τελικά υπέγραψαν να γνωρίζουν την αναφορά των κανονικών μελών της Επιτροπής.
Η ενέργεια σας αυτή θεωρούμε ότι είναι παντελώς παράτυπη και ενισχύει το καθεστώς αδιαφάνειας που επικρατεί στην διαχείριση του Δήμου. Δεν είναι δυνατόν κ. Δήμαρχε να κάνετε παρατηρήσεις περί διαφάνειας στους Δημάρχους της Καλλιθέας και της Μυγδονίας και εσείς να παραβιάζετε ακόμα και τους ποιο στοιχειώδης κανόνες αυτής.
Εμείς σας καλούμε λοιπόν να απολογηθείτε για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεστε την εξουσία που σας εμπιστεύτηκαν οι δημότες του Ωραιοκάστρου και εφόσον έχετε τουλάχιστον καλές προθέσεις να φέρετε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να οριστούν διαδικασίες σωστού ελέγχου των προμηθειών, έτσι ώστε να μην έχουμε κατασπατάληση των περιορισμένων οικονομικών πόρων του Δήμου.

Ο αιτών: Από μέρους της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ»,
               Κελεσίδης Στάθης του Χρήστου,
               Λ. Δημοκρατίας 13β,
               Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, 57013.
               Τηλ. Επικοινωνίας: 2310 696683, κιν. 6979498881.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.