Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Νίκος Μπάτος:Απάντηση στην πρόταση του Δήμου Καλλιθέας

Σε απάντηση της απόφασης-πρότασης του Δήμου Καλλιθέας για κοινή ενημερωτική συνεδρίαση των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Καλλιθέας, Μυγδονίας και Ωραιοκάστρου προκειμένου όπως αναφέρει η πρόταση, να παρουσιασθεί η πραγματικότητα του κάθε Δήμου σε οικονομικά, διοικητικά κ.λπ. θέματα ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νικόλαος Μπάτος απευθύνει "προσκλητήριο" συνεργασίας προς τους εν ενεργεία Δημάρχους της Καλλιθέας και της Μυγδονίας, καθώς και προς τα μέλη των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων, με σκοπό την έγκαιρη προετοιμασία του εγχειρήματος του «Καλλικράτη.Δείτε σχετικά για την πρόταση






Ωραιόκαστρο, 10.09.2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΘΕΜΑ: «Προσκλητήριο» συνεργασίας
για την προετοιμασία του εγχειρήματος του «Καλλικράτη»
με όρους διαφάνειας
«Προσκλητήριο» συνεργασίας προς τους εν ενεργεία Δημάρχους της Καλλιθέας και της Μυγδονίας, καθώς και προς τα μέλη των οικείων Δημοτικών Συμβουλίων, με σκοπό την έγκαιρη προετοιμασία του εγχειρήματος του «Καλλικράτη», απευθύνει ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νικόλαος Μπάτος.

Εν όψει της εφαρμογής του νόμου για τη διοικητική μεταρρύθμιση, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου με σχετική επιστολή προς τους ομολόγους του προτείνει τη συγκρότηση ομάδων εργασίας -με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων από τους τρεις υφιστάμενους Δήμους- οι οποίες θα εξετάσουν όλες τις διαδικαστικές φάσεις της επικείμενης ενοποίησης, ώστε να γίνει κατά το δυνατόν ομαλότερα η μετάβαση στη νέα εποχή, την οποία διαμορφώνει ο «Καλλικράτης».

Στο ίδιο πλαίσιο από πλευράς Δήμου Ωραιοκάστρου προτείνεται η οργάνωση κοινών συνεδριάσεων των τριών Δημοτικών Συμβουλίων, στις οποίες θα προσκληθούν να συμμετάσχουν οι τοπικοί φορείς, αλλά και όλοι οι πολίτες, ώστε να ενημερωθούν άμεσα και αναλυτικά.

Βάσει σχετικής απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου, οι κοινές αυτές συνεδριάσεις θα πρέπει να οργανωθούν με συγκεκριμένη θεματολογία, η οποία θα αφορά σε μείζονα ζητήματα, όπως η οικονομική κατάσταση των δήμων, τα επιχειρησιακά τους προγράμματα, η διοικητική τους οργάνωση και ο αριθμός των υπαλλήλων που απασχολούν στις κεντρικές υπηρεσίες, στις δημοτικές επιχειρήσεις και στα νομικά τους πρόσωπα. Εξάλλου, για λόγους διαφάνειας και πληρέστερης ενημέρωσης κάθε Δήμος προτείνεται να καταθέσει πλήρη φάκελο με όλα τα σχετικά έγγραφα, μεταξύ των οποίων οι απολογισμοί πεπραγμένων κάθε Δημοτικής Αρχής, αλλά και οι ισολογισμοί – απολογισμοί τουλάχιστον των τελευταίων δύο ετών.

«Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται και οι σύγχρονες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας -εν όψει της εφαρμογής του σχεδίου ‘Καλλικράτης’ από 1ης Ιανουαρίου 2011- θεωρώ ότι θέτουν προ τεράστιων ευθυνών όλους εμάς τους αιρετούς εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχουμε σήμερα την ευθύνη για τη διαχείριση των τριών Δήμων, οι οποίοι πολύ σύντομα θα κληθούν να λειτουργήσουν ως μία ενιαία αυτοδιοικητική μονάδα», σημείωσε κ. Μπάτος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «θα πρέπει να γίνει έγκαιρα όλη η αναγκαία προετοιμασία, ώστε από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του ο νέος Δήμος Ωραιοκάστρου να είναι σε θέση να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου προς όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.