Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Γ. Παπακωνσταντίνου: "Δεν θα επιδοτούμε θερμαινόμενες πισίνες"


Αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης σχεδιάζει ο Γ. Παπακωνσταντίνου.















Οικονομία

Σε ρητή επιβεβαίωση των πληροφοριών που διέρρευσαν την περασμένη εβδομάδα -και δημοσιεύτηκαν στη “Μ”- ότι η κυβέρνηση μελετά την εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης προχώρησε χθες ο Γ. Παπακωνσταντίνου, όμως ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα καμία οριστική απόφαση και ότι μελετώνται “τουλάχιστον” άλλες δύο εναλλακτικές λύσεις.
Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι ανάμεσα στα μέτρα που θα κληθούν να υποκαταστήσουν την απορριφθείσα μαζική μετάταξη αγαθών και υπηρεσιών από τον χαμηλό συντελεστή σε συντελεστή ΦΠΑ 23% είναι:
- Η αύξηση, κατά μία ή δύο μονάδες, όλων των αγαθών που είναι στον χαμηλό συντελεστή, στο 11%.
- Η θέσπιση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ.
- Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.
Για το πετρέλαιο θέρμανσης, ο υπουργός υποστήριξε ότι με το ισχύον σύστημα, που στοιχίζει στο κράτος 1,4 δισ. ευρώ, “επιδοτείται, για παράδειγμα, και το πετρέλαιο για μια θερμαινόμενη πισίνα σε ένα σπίτι 300 τ.μ. στα βόρεια προάστια”! Και πρόσθεσε με νόημα ότι “κοιτάμε με μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα” ένα άλλο σύστημα, “το οποίο εξισώνει τους φόρους και ταυτόχρονα χτυπάει το λαθρεμπόριο και αποζημιώνει τις κοινωνικές ομάδες που θίγονται κατ’ εξοχήν”.
Οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης στο θέμα αυτό θα ενσωματωθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί στις 4 Οκτωβρίου στη Βουλή.
Γ.Χ.

Πηγή: http://www.makthes.gr/news/economy/60713/




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.