Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Ψηφιακός «Καλλικράτης» στον Δήμο Ωραιοκάστρου


Νέα δυναμική πρωτοβουλία, με σκοπό την έγκαιρη προετοιμασία του εγχειρήματος του «Καλλικράτη», αναλαμβάνουν ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο Δήμαρχος Νικόλαος Μπάτος.
Με σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ωραιοκάστρου, η οποία ελήφθη κατόπιν σχετικής πρότασης του κ. Μπάτου, κινούνται οι διαδικασίες για την εφαρμογή του λεγόμενου ψηφιακού Καλλικράτη, που θα δώσει τη δυνατότητα στον διευρυμένο πλέον Δήμο που συγκροτείται από 1ης Ιανουαρίου 2011 να λειτουργεί απρόσκοπτα και αποτελεσματικά, προσφέροντας σε όλους τους πολίτες υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.
Ειδικότερα, ο Δήμος Ωραιοκάστρου, ο οποίος θα αποτελέσει την έδρα της νέας αυτοδιοικητικής μονάδας που δημιουργείται με τη συνένωση και της Καλλιθέας και της Μυγδονίας, έχει ήδη καταθέσει πλήρη φάκελο, ώστε να λάβει χρηματοδότηση ύψους περίπου 60.000 ευρώ για το έργο που αφορά στην ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων των τριών υφιστάμενων Δήμων.
Όπως γνωστοποίησε ο κ. Μπάτος, το έργο αυτό, το οποίο θεωρείται μείζονος σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του καλλικράτειου Δήμου Ωραιοκάστρου, προωθείται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013» της «Κοινωνίας της Πληροφορίας».
«Πρακτικά, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, πρόκειται να ενοποιηθούν τα πληροφοριακά συστήματα που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους Δήμους Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας για τη λειτουργία νευραλγικών υπηρεσιών τους, όπως αυτών της διοικητικής υποστήριξης, της οικονομικής διαχείρισης, της μισθοδοσίας και της διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού, αλλά και των μητρώων δημοτικής κατάστασης», εξήγησε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου, τονίζοντας ότι «η λειτουργική ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων και υποδομών των υπό συνένωση Δήμων αποτελεί μια από τις απαρέγκλιτες προϋποθέσεις εφαρμογής του προγράμματος διοικητικής μεταρρύθμισης».
»Κατά γενική ομολογία», πρόσθεσε ο κ. Μπάτος, «πρόκειται για ένα από τα πλέον δύσκολα εγχειρήματα και για τον λόγο αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε έγκαιρα και μεθοδικά, ώστε από 1ης Ιανουαρίου 2011 οι πολίτες να μπορούν να εξυπηρετούνται άμεσα και αποτελεσματικά από το σύνολο των δημοτικών υπηρεσιών των καλλικράτειων Δήμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.