Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Θ. Ζαγοράκης: Ο ΠΑΟΚ πάει για πρωτάθλημα


Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ μίλησε για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια για την
κατάκτηση του τίτλου.















Αθλητισμός


Του Γιώργου Κουβεντίδη
kouventidis@makthes.gr

Μετά τον "πρωταθλητισμό στην εξυγίανση", που ήταν το σλόγκαν του όταν ανέλαβε τον ΠΑΟΚ, την περσινή προσπάθεια να πατήσει κορυφή, ήρθε πλέον η ώρα για τον ΠΑΟΚ του Ζαγοράκη να πάρει και το πρωτάθλημα. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ κατέστησε χθες σαφές ότι αυτός είναι πλέον ο φετινός στόχος!
Μέσα σε μία τριετία η διοίκηση Ζαγοράκη ανέβασε επίπεδα τον ΠΑΟΚ, τον έφτασε στα κορυφαία σκαλοπάτια της Σούπερ Λίγκας, έβαλε σε τάξη τα οικονομικά του, και αφού "πρόπερσι βγήκαμε δεύτεροι και πέρυσι καταλήξαμε τρίτοι, βγήκαμε πρώτοι στα πλέι και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει και το πρωτάθλημα, γιατί να μην πούμε φέτος ότι πάμε για πρωτάθλημα;"

Επιχειρήματα
Ο Ζαγοράκης ανέβασε τον πήχη και μάλιστα είχε και επιχειρήματα. "Πέρυσι δείξαμε ότι μπορούσαμε να το πάρουμε. Φέτος ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν αποδυναμώθηκε, αλλά ενισχύθηκε. Δεν μπορούμε πια να παίζουμε με τις λέξεις. Ναι, φέτος πάμε για πρωτάθλημα. Δεν θα είναι αποτυχία αν δεν το πάρουμε, αλλά η ομάδα έχει ποτιστεί πλέον με τον πρωταθλητισμό, είναι ο τρίτος χρόνος. Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο, όλοι μαζί το κάναμε. Πιστεύουμε πολύ σε αυτήν την ομάδα, της έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη, είμαστε αισιόδοξοι, η ομάδα έχει δυναμώσει πολύ, έχει πενταπλάσια αξία σε σχέση με πριν τρία χρόνια και είναι έτοιμη να δώσει μεγαλύτερες χαρές στον κόσμο", εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, που επανάλαβε, πάντως, και το ακόμη πιο γνωστό του σλόγκαν: Χαμηλά την μπάλα. "Αυτό με ακολουθεί από τότε που ξεκίνησα να παίζω ποδόσφαιρο. Κερδίσαμε το πρώτο παιχνίδι και ακούω ότι πήραμε το πρωτάθλημα. Έχουμε άλλα 29 παιχνίδια και σημασία έχει το αποτέλεσμα. Το πρωτάθλημα το παίρνεις μετά την 30ή αγωνιστική", είπε.

Εξυγίανση
Όσο για τον... πρωταθλητισμό στην εξυγίανση ο Ζαγοράκης δεν δίστασε να αποκαλύψει τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ, κάνοντας μαζί με τον Ηλία Βιολίδη έναν απολογισμό τριετίας. Σε αυτά τα τρία χρόνια διαχειρίστηκαν 54.000.000 ευρώ, χωρίς να εμφανίσουν ζημίες, ενώ το μόνο που τους προβλημάτισε είναι το άνοιγμα των 2.300.000 ευρώ που κουβάλησαν από την περσινή σεζόν, που οφείλεται στην αύξηση κατά 4.000.000 ευρώ του περσινού μπάτζετ, στις μεταγραφές του Ιανουαρίου που στοίχισαν 700.000 ευρώ (Κριστιάνο, Εντίνιο) και στο ότι ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από το Κύπελλο χωρίς να παίξει παιχνίδι στην Τούμπα. Στο άνοιγμα συμπεριλαμβάνονται τα χρήματα που έχουν να παίρνουν οι ποδοσφαιριστές.

Οφειλές
"Οι παίκτες έχουν να παίρνουν 2.000.000 ευρώ. Έχουν να πάρουν δόσεις από τον Μάιο και έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους. Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να ξοδέψουμε 1.200.000 ευρώ για να φτιάξουμε το γήπεδο, δεν πήραμε τις δόσεις των τηλεοπτικών και του ΟΠΑΠ για τη χορηγία της Σούπερ Λίγκας, συνολικά 600.000 ευρώ. Δεσμεύτηκα ότι μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα είναι τακτοποιημένα όλα", είπε ο Ζαγοράκης. Μαζί με τον Βιολίδη, πάντως, κατέστησε σαφές ότι το οικονομικό είναι πλέον "πλήρως ελεγχόμενο" και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ τις περσινές δυσκολίες, έστω και αν το μπάτζετ ανέβηκε φέτος.
Το αγωνιστικό τμήμα, από τα 15.000.000 ευρώ της περσινής σεζόν, πήγε στα 18.900.000 ευρώ, απόρροια κυρίως της αύξησης της φορολόγησης στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.


Ο καλύτερος προπονητής

Σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την πρόσληψη Δερμιτζάκη, ο Ζαγοράκης έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος και γι’ αυτή την επιλογή του. "Ήταν λάθος που δεν τον πήραμε από την αρχή! Είμαι πολύ ευχαριστημένος, αν και ξέρω ότι, αν δεν είχαμε περάσει τη Φενέρ, το κλίμα θα ήταν διαφορετικό. Τον Παύλο τον πιστεύω. Μπορεί να είχαμε χρόνια να μιλήσουμε, αλλά παίζαμε μαζί στην Καβάλα και στον ΠΑΟΚ και την πορεία του την παρακολουθούσα. Μιλούσα με παίκτης του, άκουγα καλά λόγια, πίστευα ότι είναι καλός προπονητής. Για να είναι σήμερα στον ΠΑΟΚ, πάει να πει ότι είναι ο καλύτερος προπονητής για μας. Η πορεία θα το δείξει όμως", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ για τον 41χρονο προπονητή.
Όσο για τον προκάτοχό του; "Θεώρησε ότι κουράστηκε και αποχώρησε. Πίστευα πως, αν παίρναμε το πρωτάθλημα, θα έμενε. Τον Αύγουστο ανακοινώθηκε ότι ανανεώσαμε. Ήταν ένα ψέμα τελικά, γιατί δεν είχαμε υπογράψει. Εκείνη τη εποχή έπρεπε να το κάνουμε, για να κρατήσουμε την ομάδα. Τον Δεκέμβριο κάναμε προγραμματισμό για την επόμενη σεζόν, αργότερα αποφάσισε να φύγει, όπως είπε. Ο Σάντος είναι ειλικρινής άνθρωπος".
Για τον Βρύζα, δεν θέλησε να πει πολλά. "Μετά από δυόμισι χρόνια, ο Ζήσης θεώρησε ότι έκλεισε ο κύκλος του κι έφυγε. Δεν ήθελα να φύγει. Έγιναν κάποια πράγματα, κάποιες παρεξηγήσεις, αλλά μετά ήρθαμε πάλι στον δρόμο μας".
Για τον Κωνσταντινίδη είπε πως "έχει όλα τα στοιχεία να γίνει ένας πετυχημένος τεχνικός διευθυντής", ενώ για τον Μπερέτα τόνισε ότι "μπορεί να είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου, αλλά αντιληφθήκαμε ότι κάτι δεν πάει καλά κι αποφασίσαμε να κάνουμε άμεσα αλλαγή".


Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε χρέη 11.000.000 ευρώ

Χρέη και γήπεδο. Μόνιμα θέματα συζήτησης σε κάθε συνέντευξη του Θόδωρου Ζαγοράκη. Χθες ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έδειξε πως πλέον τα έχει ψηλά στην ατζέντα του.
"Αύριο (σήμερα) θα έχω μία συνάντηση με κυβερνητικά στελέχη για τα χρέη. Την επόμενη εβδομάδα θα τα πούμε όλα και θα ενημερώσουμε τον κόσμο. Αρχίζω να νομίζω ότι δεν έχουμε χρέη! Είμαστε η μόνη εταιρεία που θέλει να πληρώσει και κάνει προτάσεις, χτυπάει πόρτες για να πληρώσει, αλλά δεν λαμβάνεται καμία απόφαση. Μόλις αλλάζει ο υπουργός και η κυβέρνηση, αλλάζουν όλα. Στα τρία χρόνια που είμαστε διοίκηση του ΠΑΟΚ έχουμε πληρώσει 11.000.000 ευρώ στο δημόσιο σε φόρους και ΙΚΑ, είμαστε πάντα φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι και πρόσφατα το ΣΔΟΕ μας έδωσε τα εύσημα, ύστερα από έλεγχο που έκανε" είπαν ο Ζαγοράκης και ο Βιολίδης.
Σε ό,τι αφορά το γήπεδο, ο Ζαγοράκης είπε ότι είναι κάτι που πρέπει να δρομολογηθεί άμεσα. "Πηγαίνουμε στην Ευρώπη και βλέπουμε παντού νέα γήπεδα. Την προηγούμενη εβδομάδα μίλησα με τον Ερασιτέχνη. Πρέπει να ξεκινήσει γρήγορα. Να δούμε αν μπορεί να γίνει γήπεδο στην Τούμπα. Έχω ακούσει ότι είναι δύσκολο αλλά πρέπει να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα. Διαφορετικά να βρούμε έναν χώρο να το κάνουμε. Στην Τούμπα έχουμε ρίξει αυτά τα τρία χρόνια 2.900.000 ευρώ για να είναι ανθρώπινη η κατάσταση", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ.


"Περιμένουμε Σπάθα με ΠΑΟ και Άρη"

Κάθε συζήτηση για την περσινή σεζόν δεν γίνεται να μην έχει αναφορά στον Σπάθα, στον διαιτητή που βοήθησε στον εκτροχιασμό του ΠΑΟΚ. "Για τον διαιτητή εκείνο πήρα τη διαβεβαίωση από τη διοίκηση της ομοσπονδίας ότι δεν θα ξανασφυρίξει. Τον τιμώρησαν, αλλά τον ξαναέβαλαν στους πίνακες, ίσως θεωρούν ότι είναι καλός διαιτητής. Εγώ έχω εμπιστοσύνη στους διαιτητές και αφού τον θεωρούν καλό διαιτητή περιμένουμε να τον ορίσουν στο πρώτο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ή έστω στο παιχνίδι με τον Άρη", είπε ο Ζαγοράκης, που απολογήθηκε γιατί δεν κράτησε πιο σκληρή στάση σε αυτό το θέμα. "Εμείς προτιμούμε την ουσία και όχι τα πυροτεχνήματα. Τα συμφέροντα του ΠΑΟΚ προσπαθούμε να τα προστατεύσουμε".


Αποκάλυψε συνάντηση με τον Μυτιληναίο

"Μιλήσαμε με πολλές εταιρείες, για να πάρουμε χορηγία", είπε ο Θόδωρος Ζαγοράκης και παραδέχτηκε ότι μεταξύ άλλων μίλησε και με τον Βαγγέλη Μυτιληναίο. "Με τον Μυτιληναίο γνωριζόμαστε, έχει μεγάλες εταιρείες, μιλήσαμε για χορηγία. Μιλήσαμε για πολλά θέματα", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, χωρίς να θελήσει να επεκταθεί περισσότερο. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά, αναφέρθηκε και στα έσοδα από το Γιουρόπα Λιγκ, τα οποία θα είναι λίγο πάνω από τα 2.500.000 εκατομμύρια. Το μερίδιο από το μάρκετ πουλ είναι 900.000 ευρώ, τα καθαρά έσοδα από τα εισιτήρια 1.400.000 ευρώ, ενώ με 140.000 ευρώ πριμοδοτείται η νίκη και με 70.000 ευρώ η ισοπαλία.

  • ΕΙΠΕ ΑΚΟΜΗ...
  • Κουτσομπολιό τέλος: "Όποιος θέλει μπορεί να έρθει να κάνει έλεγχο. Για τον Ηλία τον Βιολίδη λένε ότι πήρε από το ταμείο χρήματα, για μένα ότι έχω σχέση με μια ασφαλιστική εταιρεία, για τον Μιχαηλίδη ότι κάνει δουλειές με το αθλητικό κέντρο. Αυτά δεν υπάρχουν. Το κουτσομπολιό στον ΠΑΟΚ πρέπει να τελειώσει. Υπάρχει διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα".
  • Δεν πληρωνόμαστε: "Έχω ακούσει ότι είμαστε κλέφτες, δεν μας πειράζει. Λένε πληρωνόμαστε, ας ρωτήσουν να μάθουν. Αν έχετε απορία γιατί είμαστε εδώ χωρίς να πληρωνόμαστε, θα μείνετε με την απορία".
  • Ψήφισε πρόσωπο: "Ο ΠΑΟΚ δεν ψήφισε ομάδα στη Σούπερ Λίγκα, ψήφισε πρόσωπο. Εγώ προτίμησα να αφοσιωθώ στις υποχρεώσεις μου στον ΠΑΟΚ. Τον Μαρινάκη τον γνωρίζω, πιστεύω ότι μπορεί να βοηθήσει τις ομάδες. Γι’ αυτόν τον ψηφίσαμε".
  • Επιλογές: "Λένε ότι οι βασικές επιλογές μου είναι άνθρωποι, που τους γνωρίζω. Εσείς θα πηγαίνατε κάπου που δεν ξέρετε ή κάπου που έχετε εμπιστοσύνη; Γιατί, στο τέλος, ό,τι και να γίνει, εγώ θα τα ακούσω".
  • Ευρώπη: "Εφόσον δεν περνούσαμε τη Φενέρμπαχτσε, ήμασταν προετοιμασμένοι για όλα. Δεν θα μπω, όμως, σε διαδικασία να αναφέρω ονόματα" (σε ερώτηση αν επρόκειτο να φύγει ποδοσφαιριστής).
  • Τουρκία: "Στην Πόλη βιώσαμε δύσκολες καταστάσεις. Είχαμε επτά άτομα και θέλαμε να πάρουμε ενεργό ρόλο με τους φιλάθλους μας, αλλά δεν μας επέτρεψαν οι τούρκικες αρχές. Όσα έγιναν προσβάλλουν το θεσμό του Γιουρόπα Λιγκ. Οι φίλαθλοί μας έμπαιναν στο γήπεδο ακόμη και 40’ μετά τη σέντρα, και αυτό είναι καθαρά ευθύνη της ΟΥΕΦΑ. Τους φιλοξενήσαμε άψογα στην Τούμπα, θα το κάνουμε με όλες τις ομάδες. Στάλθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα εκεί που έπρεπε να σταλούν".
Πηγή: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Αθλητισμός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.