Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ευθείες βολές κατά του Νίκου Μπάτου στο Ωραιόκαστρο

Να αποχωρίσει από τη δημοτική αρχή του δήμου Ωραιοκάστρου καλούν τον Νίκο Μπάτο οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρης Καρασαββίδης, Γιώργος Μπάρμπας και Παναγιώτης Κοτίδης. Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν πως η σημερινή διοίκηση του δήμου «που εξέθρεψε μια καθεστηκυία αλαζονική φατρία παρατρεχάμενων», οφείλει να αναγνωρίσει «τη φθορά της και το τέλμα στο οποίο οδηγεί τους συμπολίτες της και με μία πράξη ύστατης αυτογνωσίας», να αποχωρήσει.
«Αποφασίσαμε», συνεχίζει η ανοικτή επιστολή, «να τραβήξουμε μια διαχωριστική γραμμή στο θέατρο του παραλόγου, στην προβολή του ελαχιστότατου έργου και στην επίκληση του μη χείρον βέλτιστον. Επιθυμούμε και μπορούμε τα καλύτερα για εμάς και τον τόπο μας».
«Ωραία λόγια, ανύπαρκτα έργα»
Στη συνέχεια αναφέρουν μια σειρά από αιτίες που τους οδήγησε σε αυτήν την απόφαση. «Αρνούμαστε να δεχτούμε επιτυχία μίας δημοτικής αρχής την έκπτωση του ποσού των 500 ευρώ σε προμήθεια απορριμματοφόρων αξίας 1,2 εκατομμυρίων ευρώ. Αρνούμαστε να εθελοτυφλούμε μπροστά στη σύναψη τριών συμβάσεων για μελέτες έργων συνολικής αξίας 210.000 ευρώ .
Αρνούμαστε να δεχτούμε πως το πολυπόθητο και πολυδιαφημισμένο έργο της αποχέτευσης θα συνεχίσει να κοσμεί τα «πιο τρελά μας όνειρα» αν και τα αναγκαία χρήματα για την υλοποίησή του εισπράχθηκαν έτη μπροστά, από την πράξη εφαρμογής του 1994. Αρνούμαστε να δεχτούμε την εκμετάλλευση ακόμη και του δικαιώματος της εργαζόμενης μητέρας να εγγράψει το παιδί της στο βρεφονηπιακό σταθμό για αμιγώς ψηφοθηρικούς λόγους.Αρνούμαστε να αρκούμαστε σε ημιτελή έργα , που θα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί κάποιες τετραετίες πριν.
Αρνούμαστε να αντιπολιτευόμαστε στα αυτονόητα.
Αρνούμαστε να πέσουμε ακόμη μία φορά στην παγίδα των ωραίων λόγων και των ανύπαρκτων έργων».
«Στηρίζουμε το άφθαρτο»
Κλείνοντας εξηγούν πως επιδίωξη τους είναι στις 7 Νοεμβρίου να ξημερώσει μια καινούργια ημέρα στο Ωραιόκαστρο. «Επιδιώκουμε το καινούριο, το άφθαρτο, το έντιμο, το αξιοπρεπές.
Ήρθε η ώρα  να ακουστεί η φωνή των πολιτών που επιζητούν την δημιουργία μίας πολιτείας με όραμα κάθε πολιτικής απόχρωσης, κάθε ηλικίας και κάθε κοινωνικής ομάδας. Οι αποκλεισμοί αποτελούν τροχοπέδη εξέλιξης. Εμείς δεσμευόμαστε να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις με συνοδοιπόρους όλους εσάς».

Πηγή:Karfitsa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.