Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Δήμος Ωραιοκάστρου, Μήλης Χρυσόστομος υποψήφιος με την Χριστίνα Αλίρη


Δρ. Μήλης Χρυσόστομος,
Ο Μήλης Χρυσόστομος (δημότης Λητής - ετών 36) είναι Γεωπόνος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ). Διαθέτει  μεταπτυχιακό (υπότροφος) και διδακτορικό δίπλωμα σπουδών.  Είναι προϊστάμενος του Εργαστηρίου Ελέγχου Κυκλοφορίας Ζωοτροφών Θεσσαλονίκης (Ανεξάρτητη αποκεντρωμένη υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υπ.Α.Α.Τ.), με περιοχή αρμοδιότητας όλη τη βόρειο Ελλάδα. Έχει υπηρετήσει από το 2000 σε άλλες δύο υπηρεσίες του Υπ.Α.Α.Τ. με αντικείμενο τη ζωική και φυτική παραγωγή. Διετέλεσε πρόεδρος επιτροπής αξιολόγησης προγραμμάτων ΙΙΙ Κ.Π.Σ. Παρέδιδε μαθήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στο Α.Π.Θ. Έχει δημοσιεύσει 8 επιστημονικές εργασίες σε διεθνή περιοδικά με κριτές, 30 ανακοινώσεις, από τις οποίες 22 σε διεθνή και 8 σε ελληνικά συνέδρια, 10 άρθρα σε ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες. Έχει διακριθεί διεθνώς, ως εξής: 1) Marquis who is who in the world 2010 (Σημαντικότεροι 60.000 άνθρωποι του κόσμου), 2) International Biography centre (IBC), 2000 Outstanding Intellectuals of the 21st Century 2010 (2000 διανοούμενοι του 21ου αιώνα, στον κόσμο), 3) IBC, top 100 educators 2010 (κορυφαίοι 100 εκπαιδευτικοί, στον κόσμο), 4) IBC, Διεθνές βραβείο Αϊνστάιν για επιστημονικά επιτεύγματα, 5) Υποτροφία H. Wilhelm Schaumann Stiftung, καλύτερη εργασία Ευρωπαίου ερευνητή με ηλικία κάτω των 30 ετών.

Η έλλειψη σε βασικές υποδομές του δήμου μας (αποχετευτικό δίκτυο,   σχολικά κτίρια, κοινόχρηστοι χώροι, δρόμοι κ.ά.) καταδεικνύουν την ανεπάρκεια των υφιστάμενων διοικητικών αρχών. Με το σχέδιο Καλλικράτης, ακόμα και εύρωστοι οικονομικά δήμοι, οι οποίοι έχουν λύσει τα προβλήματα που εμείς αντιμετωπίζουμε, θα δυσκολευτούν να ανταποκριθούν στις εκτεταμένες αρμοδιότητες που τους εκχωρούνται (πολεοδομία, διευθύνσεις γεωργίας, κ.ά.).  Επιπρόσθετα, η νέα δημοτική αρχή, λόγω και της αρνητικής δημοσιονομικής και οικονομικής συγκυρίας, θα πρέπει να σταθεί αρωγός στους αδύναμους οικονομικά πολίτες. Ως εκ τούτου, είναι πλέον αδήριτη η ανάγκη επιλογής του συνδυασμού και των υποψηφίων που διαθέτουν την ικανότητα και την επάρκεια να ανταποκριθούν στις αυξημένες αρμοδιότητες. Η εποχή της ανάδειξης υποψηφίων λόγω συγγενικής σχέσης ή φιλίας ή κομματικής ταυτότητας παρήλθε, αφού η επιμονή στην ίδια νοοτροπία θα επιφέρει, άμεσα, καθοριστικές αρνητικές επιδράσεις στην καθημερινότητά μας. Τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις για επίλυση των υφιστάμενων προβλημάτων και αντιμετώπιση των μελλοντικών προκλήσεων θεωρώ ότι διαθέτει μόνο ο συνδυασμός μας, όπου με τις κατάλληλες προϋποθέσεις δύναται να αλλάξει τα δεδομένα του δήμου, στην κατεύθυνση της ανάπτυξης και της ευημερίας των πολιτών.
Η ψήφος σας με δεσμεύει να εργαστώ με όλες μου τις δυνάμεις για τους παρακάτω στόχους:
1.        Αξιοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων για δημιουργία υποδομών
2.        Ένταξη περιοχών στο σχέδιο πόλης με σκοπό την μελλοντική χωροταξική ένωση των δημοτικών διαμερισμάτων
3.        Παροχή κινήτρων για επενδύσεις με σκοπό την αντιμετώπιση της ανεργίας και την ανάπτυξη της περιοχής (όπως η παραχώρηση με τη μέθοδο leasing κοινοτικών εκτάσεων για δημιουργία εμπορικών κέντρων κ.ά.)
4.        Ισότιμη αντιμετώπιση των πρώην δήμων, ώστε να αρθούν οι ανισότητες
5.        Ανάπτυξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής (π.χ. αιολικό δυναμικό του δήμου Καλλιθέας, αγροτικός τομέας)
6.        Έμφαση στην καθημερινότητα ώστε ο δημότης να διεκπεραιώνει τις υποχρεώσεις του δίχως την ανάγκη μετακίνησης
7.        Πρωτοβάθμια περίθαλψη υγείας και προγράμματα προληπτικού ελέγχου υγείας του πληθυσμού
8.        Τακτική ενημέρωση δημοτών για τα δρώμενα του δήμου, οικονομική διαφάνεια και δυνατότητα γνωμοδότησης μέσω δημοψηφισμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.