Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

"ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ"-ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΙΡΗ:Συνάντηση με γυναίκες - δημότες του νέου δήμου Ωραιοκάστρου –

Συνάντηση με γυναίκες - δημότες του νέου δήμου Ωραιοκάστρου – είχε η υποψήφια δήμαρχος, Χριστίνα Αλίρη. Η κ. Αλίρη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής υποδέχθηκε περισσότερες από 200 γυναίκες σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής και συζήτησε μαζί τους το μέλλον του δήμου αλλά και όλα αυτά που τις απασχολούν και τις προβληματίζουν.



Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η υποψήφια δήμαρχος αναφέρθηκε στο πιο βασικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο νέος δήμος, τη σχολική στέγη. «Τα παιδιά μας είναι αναγκασμένα να κάνουν μάθημα σε αίθουσες ακατάλληλες. Σε αίθουσες υπόγειες, αίθουσες νοικιασμένες σε πρώην βιοτεχνικούς χώρους», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Εσείς, οι μητέρες, καταλαβαίνετε πολύ καλά την βαρύτητα αυτού του προβλήματος. Εσείς, που ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης, στερείστε μέρους του εισοδήματός σας για να στείλετε τα παιδιά σας σε φροντιστήρια, για να τα βοηθήσετε να περάσουν στο Πανεπιστήμιο έχετε απέναντί σας αδιάφορους δημοτικούς άρχοντες, που επί σειρά ετών ΔΕΝ έχουν λύσει το πρόβλημα αλλά συσσώρευσαν χρέη στους δήμους». Η κ. Αλίρη αναφέρθηκε επίσης στην έλλειψη θέσεων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν η εργαζόμενη μητέρα να εξαναγκάζεται να πληρώσει αυξημένα ποσά για τέτοιες υπηρεσίες σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς αλλά και σε προβλήματα όπως η έλλειψη χώρων άθλησης των παιδιών, η ανυπαρξία πεζοδρομίων, η έλλειψη διαδημοτικής συγκοινωνίας κ.α.. 

Οι προτάσεις
Η κ. Αλίρη δεσμεύτηκε προσωπικά την επόμενη ημέρα των εκλογών να θέσει σε προτεραιότητα την εύρεση λύσης του ζητήματος της σχολικής στέγης. Ενώ, και για το ζήτημα των δημοτικών παιδικών σταθμών, όπως είπε με σειρά ενεργειών θα εξετάσει όλες τις πιθανές λύσεις. Μάλιστα δεσμεύτηκε και για τη μείωση των δημοτικών φόρων για τρίτεκνες και για μονογονεϊκές οικογένειες, την καθιέρωση διαδημοτικής συγκοινωνίας, την ενίσχυση του θεσμού ΚΑ.Π.Η, την αγορά ασθενοφόρου και προσπάθεια καθιέρωσης ιατρικού επισκέπτη για βοήθεια στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.