Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Μουδιασμένο το ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη





Πολλά από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να ξεχάσουν τη δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη το βράδυ του πρώτου γύρου των εκλογών του 2006
της Χρύσας Κυριακού
Απο την VORIA.GR

Παρά τις αρχικές έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν από το παλαιό ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη Παπανδρέου στην υποψηφιότητα Μπουτάρη, μέρα με τη μέρα φαίνεται πως η κατάσταση εκτονώνεται. Παρόλα αυτά ο Μπ. Μπαρμπουνάκης επιμένει ότι θα είναι και πάλι υποψήφιος, αφού θεωρεί πως η παράταξη Μπουτάρη δεν μπορεί να εκφράσει την πλειοψηφία της βάσης του κυβερνώντος κόμματος.

Από το μεσημέρι της Κυριακής, όταν και έγιναν γνωστές οι επιλογές Παπανδρέου σε περιφέρειες και δήμους της χώρας, ξεκίνησε ένας κύκλος εσωκομματικών επαφών από στελέχη που εκτιμούν ότι η επιλογή της Ιπποκράτους για το δήμο Θεσσαλονίκης δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Αρκετοί από αυτούς δεν μπορούν να ξεχάσουν τη δήλωση Μπουτάρη το βράδυ του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών το 2006, όταν και δήλωσε «τι Χρύσα, τι Βασίλης, όλοι τα ίδια σκ… είναι».
Χρ. Παπαστεργίου: «Δεν υπήρξαν ‘‘οργανωμένες’’ αντιδράσεις»

Σε τηλεφωνική επικοινωνία της Voria.gr με τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, Χρ. Παπαστεργίου, μας επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν αντιδράσεις, οι οποίες ωστόσο, όπως παραδέχθηκε, δεν ήταν «οργανωμένες» και έντονες. Μάλιστα επιφυλάχθηκε να πάρει επίσημα θέση τις επόμενες ημέρες, αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. 

Δεν κάνει πίσω ο Μπ. Μπαρμπουνάκης Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης και έμπειρο αυτοδιοικητικό στέλεχος είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του πριν από περίπου ενάμιση μήνα. Ο κ. Μπαρμπουνάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις που του έγιναν κατά καιρούς, είχε τονίσει ότι δεν θα κάνει πίσω παρά μόνο εάν το ΠΑΣΟΚ επιλέξει μια αμιγώς κομματική υποψηφιότητα. Σε σημερινές δηλώσεις του ο κ. Μπαρμπουνάκης υποστήριξε ότι επιμένει στην απόφασή του να είναι ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και έχει ήδη επαφές με την κίνηση πολιτών “Πρώτα η πόλη μας”, αλλά και δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Αράπογλου. Μάλιστα, όπως είπε, για την απόφασή του αυτή είναι ήδη ενήμερος ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης.

Τ. Τζήκας: «Θα αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες» Μιλώντας στη Voria.gr ο υποψήφιος δήμαρχος Τ. Τζήκας υποστήριξε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη το τι ακριβώς θα κάνει. «Έχουμε προγραμματίσει σύσκεψη για σήμερα το απόγευμα, όπου θα δούμε όλοι μαζί τις επόμενες κινήσεις μας. Θα εκτιμήσουμε την κατάσταση και θα αποφασίσουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζήκας, ο οποίος προέρχεται και αυτός από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.
06/09/2010 14:15 | © VORIA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.