Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Δήμος Ωραιοκάστρου:: «Τράπεζα ρουχισμού»

Χείρα βοηθείας προς δεκάδες άπορες και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα επιδιώκει να προσφέρει ο Δήμος Ωραιοκάστρου, ο οποίος προς αυτή την κατεύθυνση προχωρά στην ίδρυση και λειτουργία «Τράπεζας Ρουχισμού».
Μέσω αυτής της νέας πρωτοβουλίας ανθρωπιάς, την οποία αναλαμβάνει ο Δήμος Ωραιοκάστρου, στο πλαίσιο των δράσεων που αναπτύσσει στον ευαίσθητο τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής, εκτιμάται πως θα ωφεληθούν περίπου διακόσιες οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
«Η λειτουργία της ‘Τράπεζας Ρουχισμού’», όπως εξηγεί ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νικόλαος Μπάτος, «θα στηριχθεί εν πολλοίς στην ιδέα του εθελοντισμού, η οποία είναι ευρέως διαδεδομένη μεταξύ των πολιτών του Ωραιοκάστρου, που σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύουν το ζωηρό κοινωνικό ενδιαφέρον τους και τη μεγάλη διάθεσή τους για προσφορά».
Στο πλαίσιο αυτό καθημερινά και κατά τις ώρες λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών θα συγκεντρώνονται στον χώρο του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου είδη ένδυσης, είδη υπόδησης, είδη προικός και παιχνίδια σε καλή κατάσταση, τα οποία θα διατίθενται στη συνέχεια στις οικογένειες που χρήζουν βοήθειας.
Η «Τράπεζα Ρουχισμού» θα λειτουργήσει στον χώρο του παλιού δημοτικού αναψυκτηρίου –στο πάρκο στη συμβολή της λεωφόρου Δημοκρατίας με την οδό Θεσσαλονίκης- από όπου οι δικαιούχοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα διαθέσιμα είδη κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 5.00 έως τις 7.00 το απόγευμα.
«Η συμπαράσταση και η έμπρακτη υποστήριξη στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας αποτελεί τη δική μας συμβολή για μια ανθρώπινη, για μια κοινωνία αλληλεγγύης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάτος, ο οποίος απηύθυνε κάλεσμα προς τους πολίτες να στηρίξουν με θέρμη αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, όπως άλλωστε μαζικά έχουν υποστηρίξει και κάθε ανάλογη εκστρατεία ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης που οργανώθηκε από τον Δήμο Ωραιοκάστρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.