Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ωραιόκαστρο: Η "ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ" για την καθαριότητα

                                                                ΑΙΤΗΣΗ                                  29-9-2010

Από την Δημοτική Κίνηση Πολιτών «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ».

Προς τον κ. Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου.

Όλες οι δημοτικές αρχές συνηθίζουν ενόψει των εκλογών να «φορούν τα καλά» τους, πασχίζουν δηλαδή να παρουσιάσουν μια καλύτερη εικόνα για να δελεάσουν τους ψηφοφόρους και το πρώτο που κάνουν είναι να φροντίσουν για την καθαριότητα. Δυστυχώς στην πόλη μας η Διοίκηση του κ. Μπάτου δεν μπορεί ούτε για προεκλογικούς λόγους να εξασφαλίσει κάποια έστω στοιχειώδη καθαριότητα.
Έτσι όπου κι αν κοιτάξεις βλέπεις σκουπίδια και βρωμιά, πολύ βρωμιά. Τα πεζοδρόμια γεμάτα ακαθαρσίες από τα αδέσποτα ζώα, οι κάδοι σε άθλια κατάσταση,φθαρμένοι χαλασμένοι και τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν γύρω γύρω, τα πάρκα και οι παιδικές χαρές «μέσα στο σκουπίδι», η ανακύκλωση άκρως προβληματική. Βέβαια δεν θα μπορούσε να περιμένει κανείς κάτι καλύτερο από μια Δημοτική αρχή που μέχρι πρόσφατα δεν είχε καν συγκροτήσει υπηρεσία καθαριότητας και είχε αναθέσει σχεδόν τα πάντα σε κάποιον εργολάβο.  
Αλλά και τώρα που υποχρεωμένη εκ του Νόμου συγκρότησε υπηρεσία καθαριότητας και αγόρασε κάποια αποριμματοφόρα ( 6 οχήματα για αποκομιδή και ένα για πλύση, με δάνειο 1.100.000 ευρώ περίπου) βλέπουμε ότι η κατάσταση αντί να βελτιωθεί χειροτέρεψε. Υπάρχουν πολλές γειτονιές από όπου τα αποριμματοφόρα δεν περνούν καθημερινά όπως περνούσαν με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν και να συσσωρεύονται γύρω από τους κάδους. Τα παράπονα των κατοίκων του Ωραιοκάστρου προς την διοίκηση για το σοβαρότατο αυτό θέμα, όπως πληροφορούμαστε, είναι πολλά και καθημερινά. Η αιτία είναι ότι δεν έγινε σωστός σχεδιασμός και τα αποριμματοφόρα που αγοράστηκαν δεν επαρκούν για τον όγκο των απορριμμάτων της πόλης μας. Θα πρέπει λοιπόν άμεσα η υπηρεσία καθαριότητας να ενισχυθεί με νέα απορριμματοφόρα καθώς και το αναγκαίο προσωπικό. Χρειάζεται επίσης να αρχίσουν να πλένονται και να συντηρούνται τακτικά οι κάδοι οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης.
Ακόμα είναι επιτακτική ανάγκη να ξανασχεδιαστεί και να ανασυγκροτηθεί το σύστημα της ανακύκλωσης που χωλαίνει απελπιστικά.
Για να βελτιωθεί όλη αυτή η άσχημη κατάσταση και να κάνουμε την πόλη μας καθαρή απαιτείται να πάψουν επιτέλους οι διοικούντες την φηφοθηρία με τις ιδιαίτερες εξυπηρετήσεις  (τοποθέτηση κάδων επιλεκτικά και όχι όπου χρειάζεται , δωρεάν καθαρισμός ιδιωτικών οικοπέδων) και το Δημοτικό Συμβούλιο να απασχολείται σε μόνιμη βάση με την καθαριότητα και τα άλλα σοβαρά προβλήματα του νέου διευρυμένου Δήμου και όχι με επουσιώδη θέματα, όπως δυστυχώς με ευθύνη και της αντιπολίτευσης γίνεται κατά κόρον σήμερα.

Ο αιτών: Από μέρους  της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ»
               Κελεσίδης Στάθης του Χρήστου,
               Λ. Δημοκρατίας 13β,
               Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, 57013.
               Τηλ. Επικοινωνίας: 2310696683, κιν. 6979498881.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.