Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΛΙΡΗ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ»: Πολιτική ομιλία της υποψήφιας δημάρχου του νέου δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνας Αλίρη

Με την παρουσία του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και αναπληρωτή υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Σωκράτη Ξυνίδη, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ πολιτική ομιλία της υποψήφιας δημάρχου του νέου δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνας Αλίρη.


Σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα στο δημαρχείο Ωραιοκάστρου η κ. Αλίρη παρουσίασε -δύο σχεδόν μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές- το όραμα και τις προτάσεις της για το νέο καλλικρατικό δήμο Ωραιοκάστρου και κάλεσε τις ευρύτερες προοδευτικές δυνάμεις σε μια ισότιμη συνεργασία και συστράτευση, με σκοπό να γίνει μια νέα αρχή στην περιοχή.

Όπως ανέφερε η κ. Αλίρη, οι τρεις περιοχές που συνενώνονται –Ωραιόκαστρο, Καλλιθέα και Μυγδονία- έχουν κοινά προβλήματα, η κάθε μία ωστόσο έχει ορισμένες ιδιαιτερότητες. «Υποχρέωση όλων μας είναι η σωστή και δίκαιη ιεράρχηση των αναγκών», είπε χαρακτηριστικά και υποσχέθηκε σε περίπτωση εκλογής της να είναι δήμαρχος «όλων των δημοτών, όλων των δημοτικών κοινοτήτων».

Δίπλα στον πολίτη
Αναφερόμενη στη δημοτική παράταξη «Κοινωνία Πολιτών» σημείωσε ότι το πρόγραμμα που καταθέτει δεν είναι υπόθεση λίγων. Είναι μια υπόθεση ανοικτή, μια διαδικασία συμμετοχική. «Είμαστε οι μόνοι που έχουμε επεξεργασμένη πρόταση. Δηλώνουμε όμως και ανοιχτοί. Ανοιχτοί σε προσθήκες, επισημάνσεις, διορθώσεις και παρατηρήσεις. Δεν στεκόμαστε απέναντί στους συνδημότες μας αυτάρεσκα για να τους υποδείξουμε το σωστό. Στεκόμαστε μαζί τους, δίπλα τους, από την ίδια όχθη και τους καλούμε να περάσουμε απέναντι», ανέφερε και δήλωσε πανέτοιμη να δώσει τη μάχη ώστε να αποδείξει πως ο δήμος δεν είναι συντηρητικός.

«Οφείλουμε να κερδίσουμε»
«Φτάνει πια. Είναι η ώρα να αποδείξουμε πως τίποτα δεν παραμένει στάσιμο. Ήρθε η ώρα της αλλαγής», σημείωσε καταχειροκροτούμενη από τους συνδημότες της. «Οφείλουμε να κερδίσουμε. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, το χρωστάμε στα παιδιά μας, το χρωστάμε στους ανθρώπους. Δεν θα αφήσουμε ξανά τον δήμο Ωραιοκάστρου στα χέρια της συντήρησης. Υπόλογοι θα είναι όσοι διακηρύσσουν πως διέπονται από τις ίδιες αρχές, αλλά συντάσσονται με την Δεξιά και τις δημοτικές εκφάνσεις της», τόνισε με νόημα και συμπλήρωσε:

«Δεν θέτουμε αυστηρά κομματικά κριτήρια. Όμως δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε αυτή την κοροϊδία αντιφατικών δηλώσεων και επιλογών. Δεν μπορούμε να ανεχθούμε προσωπικές επιλογές που ξενίζουν. Δεν θέτουμε κομματικές διαχωριστικές γραμμές αλλά θέτουμε αξιακές και προγραμματικές διαχωριστικές γραμμές. Δεν θέλουμε να παίξουμε παιχνίδι με τις λέξεις -Ανεξάρτητος, ανεξάρτητη παράταξη, ανεξάρτητοι δημότες-. Δεν είμαστε ανεξάρτητοι από τις βασικές αξίες που πιστεύουμε χρόνια. Δεν είμαστε ανεξάρτητοι από τις αρχές μας. Καταθέτουμε μία πρόταση πολιτικά προοδευτική. Μια πολιτικά προοδευτική πρόταση, άρα μία πρόταση με ευαισθησία στην κοινωνική πολιτική, μια πρόταση με έμφαση στη διαφάνεια, τη συμμετοχή, την ανάπτυξη. Μία πρόταση με οικολογική συνείδηση, μια πρόταση ρεαλιστική όσο και οραματική. Μια πρόταση αλλαγής».

«Η μόνη εξάρτησή μας ήταν πάντοτε από τις αρχές μας, τις αξίες μας, το πρόγραμμά μας. Ας ψάξουν αλλού οι πολίτες του νέου δήμου Ωραιοκάστρου για καιροσκόπους. Ας ψάξουν αλλού για ανθρώπους  που εν μία νυκτί αλλάζουν στρατόπεδα. Ας ψάξουν αλλού για ανθρώπους που μεταπηδούν από τον έναν πολιτικό χώρο σε άλλον. Και μάλιστα όχι σε όμορο, σε γειτονικό πολιτικά χώρο, αλλά σε αντίπαλο – που μέχρι χθες θεωρητικά εξέφραζε τα αντίθετα», πρόσθεσε.


Τέλος ανέφερε πως η δημοτική παράταξη «Κοινωνία Πολιτών» έχει τη στήριξη ανθρώπων από άλλους κομματικούς χώρους, διευκρίνισε ωστόσο ότι η όποια συμφωνία και στήριξη έχει δοθεί είναι βασισμένη σε προγραμματική συμφωνία αρχών και θέσεων.
«Είναι μια συνεργασία ισότιμη, συνεργασία απαλλαγής από το συντηρητικό κατεστημένο. Είναι βασισμένη σε κοινούς στόχους, κοινές αγωνίες, κοινές προτάσεις. Δεσμευόμαστε όλοι από αυτά», σημείωσε και εμφανίστηκε σίγουρη για το αποτέλεσμα της κάλπης.

«Οι μόνες μάχες που χάνονται, είναι αυτές που δεν έχουν δοθεί, και εμείς αυτή τη φορά σκοπεύουμε να την δώσουμε. Να την δώσουμε με όλες τις μας τις δυνάμεις. Να φανερώσουμε πως τίποτα δεν παραμένει στάσιμο. Αυτή τη φόρα θα πετύχουμε. Αυτή τη φορά δεν θα χαρίσουμε ούτε μία ψήφο προοδευτικού δημότη στη συντήρηση. Ήρθε η ώρα για μια νέα αρχή», κατέληξε.


Νέα άτομα με όραμα
Παίρνοντας τον λόγο ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδης επανέλαβε την αμέριστη στήριξη του κόμματος στο πρόσωπο της κ. Αλίρη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για ένα νέο άνθρωπο που έχει μάθει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει. «Την Χριστίνα την γνωρίζω καιρό. Είναι γνωστή για τους αγώνες της. Τέτοια άτομα έχει ανάγκη το Ωραιόκαστρο. Νέα άτομα, με νέες ιδέες και νέες προτάσεις, ικανά να φέρουν την αλλαγή που χρειάζεται η περιοχή», ανέφερε κάνοντας λόγο για μια ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Η ευκαιρία του να πάει το Ωραιόκαστρο μπροστά και να μην μείνει προσκολλημένο στο χθες.

Αγώνας δυνατός και τίμιος
«Έχουμε μια ισχυρή υποψηφιότητα που μπορεί να φέρει τη νίκη στο Ωραιόκαστρο. Θα δώσουμε έναν αγώνα δυνατό και τίμιο», σημείωσε από την πλευρά του ο γραμματέας Β΄ Θεσσαλονίκης Παντελής Κουκουλεκίδης τονίζοντας παράλληλα πως το κόμμα δεν πρόκειται να μπει σε αντιπαράθεση με στελέχη που υπέκυψαν στις σειρήνες και λιποτάκτησαν την τελευταία στιγμή. «Το κρίμα στο λαιμό τους. Δεν θα έχουν το κουράγιο να σας κοιτάξουν στα μάτια την επομένη των εκλογών», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Εμείς παραμένουμε ενωμένοι, δυνατοί και έτοιμοι να φέρουμε την μεγάλη αλλαγή στην περιοχή. Η Χριστίνα έχει δώσει δείγματα γραφής στη νομαρχία για θέματα σχολικής στέγης, για τον δρόμο Ωραιοκάστρου, για τις κινητοποιήσεις στο ΤΙΤΑΝ και είμαστε σίγουροι πως θα τα καταφέρει εξίσου καλά και στον δήμο».


«Η Χριστίνα Αλίρη είναι αγωνίστρια. Μια νέα κοπέλα που την γνωρίζουμε από παλιά. Όλοι μαζί ενωμένοι θα πετύχουμε τη νίκη», ανέφερε ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Γεράκης.

Την πεποίθηση ότι η Χριστίνα Αλίρη μπορεί να εγγυηθεί την μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος εξέφρασε και η Συλβάνα Καρασαββίδου. «Πρόκειται για μια δυνατή γυναικεία υποψηφιότητα. Και οι γυναίκες έχουν αποδείξει πως στην πολιτική τα καταφέρνουν πολύ καλύτερα. Ποτέ καμία γυναίκα στον χώρο της πολιτικής δεν έχει κατηγορηθεί και δεν έχει εμπλακεί σε υποθέσεις και σκάνδαλα διαφθοράς», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.