Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Δήμος Ωραιοκάστρου:Οι ισχυρισμοί περί δήθεν κατάργησης της τεχνικής υπηρεσίας είναι απολύτως ανυπόστατοι

Με αφορμή τις επικρίσεις που διατυπώθηκαν το τελευταίο διάστημα από εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης σχετικά με τη δήθεν κατάργηση της τεχνικής υπηρεσίας, από πλευράς Δήμου Ωραιοκάστρου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι ισχυρισμοί περί δήθεν κατάργησης της τεχνικής υπηρεσίας είναι απολύτως ανυπόστατοι. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου όχι μόνο δεν διαλύθηκε, όπως ψευδώς ισχυρίζονται ορισμένοι, αλλά αντίθετα οργανώθηκε ακόμη καλύτερα, ώστε να αποτελεί μια από τις πρώτες αντίστοιχες υπηρεσίες Δήμων του Νομού Θεσσαλονίκης που έλαβαν την απαιτούμενη διαχειριστική επάρκεια από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για να διαχειρίζονται κονδύλια του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), μετουσιώνοντάς τα σε έργα πνοής προς όφελος όλων των πολιτών.
Σαν δήθεν διάλυση της υπηρεσίας περιγράφουν ορισμένοι την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή Ωραιοκάστρου –σε υλοποίηση μάλιστα σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου- για τη σύναψη συνεργασίας με την ΤΥΔΚ για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να προχωρήσουν απρόσκοπτα σημαντικά έργα που κατά κύριο λόγο σχετίζονταν με τον ευαίσθητο τομέα της σχολικής στέγης.
Η συνεργασία με την ΤΥΔΚ θα ήταν απολύτως επιβεβλημένη την περίοδο εκείνη, καθώς, λόγω της μακράς απουσίας της προϊσταμένης της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Ωραιοκάστρου με καλοκαιρινή και διαδοχικά με αναρρωτική άδεια, υπήρχε ο κίνδυνος να μην προχωρήσουν διάφορα έργα που έπρεπε σε κάθε περίπτωση να ολοκληρωθούν μέσα σε συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια. Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται δεκάδες ασφαλτοστρώσεις, αλλά και μια σειρά παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες του Ωραιοκάστρου, οι οποίες, όπως είναι αυτονόητο, θα έπρεπε να ολοκληρωθούν πριν από την έναρξη του νέου διδακτικού έτους. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ακόμη και αυτή η συνεργασία δεν προχώρησε, καθώς στο μεσοδιάστημα η προϊσταμένη επέστρεψε κανονικά στα καθήκοντά της. Για ποια διάλυση, λοιπόν, μιλούν ορισμένοι;
Αιτιάσεις σαν αυτές που διατυπώθηκαν για προφανείς αντιπολιτευτικούς λόγους φοβούμαστε ότι δεν αντέχουν στη λογική. Ορισμένοι είτε αδυνατούν να αντιληφθούν τι συζητιέται στο Δημοτικό Συμβούλιο και τι αποφάσεις λαμβάνονται είτε σκοπίμως διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και παραπληροφορούν τους πολίτες, επιχειρώντας να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους μικροπολιτικούς σκοπούς. Επειδή τα κίνητρά τους είναι αντιληπτά από κάθε σκεπτόμενο πολίτη, θα τους συστήναμε να είναι διπλά προσεκτικοί».

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας
Κώστας Βλάχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.