Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Δήμος Ωραιοκάστρου: θωρακίζει τα παιδιά έναντι του προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας

«Ασπίδα» προστασίας για τα παιδιά έναντι του προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας, το οποίο στη χώρα μας τείνει να προσλάβει διαστάσεις επιδημίας, επιδιώκει να δημιουργήσει ο Δήμος Ωραιοκάστρου.
Προς την κατεύθυνση αυτή ο Δήμος Ωραιοκάστρου και ο τομέας Κοινωνικής Πολιτικής οργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για την παιδική παχυσαρκία και τη διατροφή την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010, στις 7.00 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου. Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο ιατρός της «Βιοκλινικής» Βασίλης Ζημιάρης, ειδικός παθολόγος, μετεκπαιδευμένος στην παχυσαρκία.

Δωρεάν προληπτικές ιατρικές εξετάσεις
Συγχρόνως, ο Δήμος Ωραιοκάστρου προσφέρει στους δημότες του και κυρίως στα παιδιά με υπερβάλλον βάρος τη δυνατότητα να υποβληθούν εντελώς δωρεάν σε προληπτικές ιατρικές εξετάσεις (κλινική εκτίμηση υπερβάλλοντος βάρους – παχυσαρκίας, παθολογική εκτίμηση σωματικής κατάστασης) στις μονάδες του Ομίλου Εταιρειών Υγείας «Βιοϊατρική» κατά το διάστημα από τις 23 Σεπτεμβρίου έως και τις 30 Οκτωβρίου 2010.
Την ίδια περίοδο και στις ίδιες μονάδες οι δημότες του Ωραιοκάστρου θα μπορούν να υποβάλλονται και σε μια σειρά εξειδικευμένων εξετάσεων {χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, HDL, LDL, Lp(a)} στην ειδική τιμή προσφοράς των 29 ευρώ.
Όσοι δημότες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των προληπτικών ιατρικών εξετάσεων είναι αναγκαίο να παραβρεθούν στην ενημερωτική εκδήλωση, για να λάβουν την απαιτούμενη σχετική γραπτή βεβαίωση (τηλέφωνο επικοινωνίας Δήμου Ωραιοκάστρου: 2313 30.40.05)
«Το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας τείνει δυστυχώς να προσλάβει διαστάσεις επιδημίας, καθώς, βάσει σχετικών επιστημονικών μελετών, περίπου ένα στα τέσσερα παιδιά στην Ελλάδα είναι είτε υπέρβαρο είτε παχύσαρκο. Είναι χρέος όλων μας να θωρακίσουμε την υγεία των παιδιών μας και στον Δήμο Ωραιοκάστρου εργαζόμαστε ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νικόλαος Μπάτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.