Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Ωραιόκαστρο:Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα της σχολικής στέγης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα(Χθές) Τρίτη 7/9/2010 στις 8.30 πμ  στο δημαρχείο, η παράσταση διαμαρτυρίας της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου Ωραιοκάστρου σε συνεργασία με τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου δημοτικού σχολείου Ωραιοκάστρου και του 2ου δημοτικού σχολείου Παλαιοκάστρου .
Εκ μέρους του δημάρχου κ Ν. Μπάτου και του υπευθύνου παιδείας κ Α Μπάτου, δόθηκαν κάποιες απαντήσεις – λύσεις στα προβλήματα των δύο σχολείων, όπως:

1)      ότι έγινε σύσκεψη στην νομαρχία με την παρουσία του υπευθύνου της κατασκευάστριας εταιρείας και αφού συμφωνήθηκε να δοθούν χρήματα στην εταιρεία, η εταιρεία θα παραδώσει τις 6 αίθουσες του 4ου δημοτικού στον δήμο.
2)      Η ίδια εταιρεία συμφώνησε να παραδώσει τα σχέδια για την νομιμοποίηση των προκάτ κτιρίων  του 2ου δημοτικού σχολείου Παλαιοκάστρου και παράλληλα να ξεκινήσει την κατασκευή της μιας αίθουσας στο 2ο δημοτικό. Μέχρι να κατασκευαστεί η αίθουσα αυτή το ένα από τα δυο τμήματά του που είναι μετέωρα, θα λειτουργήσει σε μια αίθουσα kibo και το άλλο στο 1ο δημοτικό Παλιοκάστρου.
3)     
Υστερα από τις απαντήσεις αυτές που έδωσε η δημοτική αρχή έχουμε να τονίσουμε τα εξής:

Α) Ελπίζουμε και ευχόμαστε τις προσεχείς ημέρες να δοθούν τα κλειδιά του 6θέσιου κτιρίου στον δ/ντή του 4ου δημ σχολείου και να γίνουν οι εργασίες στον αύλειο χώρο. Το ΔΣ του συλλόγου γονέων, σε αντίθετη περίπτωση θα καλέσει ΓΣ γονέων στο τέλος της εβδομάδας με θέμα την αποχή από τον αγιασμό.

Β) για το 2ο δημοτικό σχολείο Παλαιοκάστρου, ο σύλλογος γονέων τονίζει ότι δεν δέχεται να μετατραπεί ο χώρος του σχολείου σε εργοτάξιο με το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς αλλά και να μην χρησιμοποιηθεί το kibo για άλλη μια χρονιά. Ετσι παραμένουν τα δυο τμήματα της πρώτης πάλι μετέωρα.
Επίσης ζητάμε την άμεση κατασκευή τουαλετών γιατί οι σημερινές συνθήκες υγιεινής είναι απαράδεκτες (μια τουαλέτα για 98 αγόρια).
«Ο αγιασμός θα μας βρεί στους δρόμους και με ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις». Αμεσος στόχος είναι η ανέγερση του καινούργιου 9θέσιου σχολείου στην οδό Υψηλάντου, που το διεκδικεί ο σύλλογος εδώ και τρία χρόνια και έχει μείνει στις μελέτες.

Για το ΔΣ του 2ου δημ σχολείου Παλαικάστρου η πρόεδρος Καπέτα Κατερίνα
Για το ΔΣ του 4ου δημ σχολείου Ωραιοκάστρου ο πρόεδρος Χατζηγεωργίου Γεώργιος
Για το ΔΣ της Ενωσης συλλόγων γονέων ο πρόεδρος Γκαγκανάς Κώστας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.