Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Και ο Καλλικράτης Αθηναίος ήταν...

Απο την VORIA.GR

Η καραμέλα ότι με το σχέδιο «Καλλικράτης» οι τοπικές κοινωνίες θα πάρουν το κουμάντο και αρμοδιότητες… τελείωσε! Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
 
Της Μελίνας Καραπαναγιωτίδου
melkar4@yahoo.gr


Ούτε ένα βήμα μπροστά δεν έκανε η Ελλάδα, μετά τη σύναψη δανείου από την τρόικα και τη «χρεωκοπία» των δυο κομμάτων εξουσίας που ευθύνονται για όλα. Στις επικείμενες …αυτοδιοικητικές εκλογές, τα χρίσματα πάλι έχουν την τιμητική τους και δεν είναι πολλοί αυτοί που  ξαφνιάζονται, πολιτικοί ή ψηφοφόροι! Οι… ανεξάρτητοι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ  και της ΝΔ, συνεχίζουν να μη βγάζουν κιχ αν δεν ρωτήσουν και ξαναρωτήσουν τον αρχηγό τους, για συνδυασμούς και ψηφοδέλτια.  Πριν την κάλπη δείχνουν πειθαρχία , χτυπώντας προσοχές, ώστε να μπορέσουν μετά το θετικό γι΄ αυτούς εκλογικό αποτέλεσμα, να κάνουν το μάγκα στον… ίδιο αρχηγό και στο ίδιο κόμμα!

Η αλήθεια είναι ότι παρά τον καταποντισμό μας, οικονομικό και ηθικό,  οι κομματάρχες- έμμισθοι και εθελοντές- ακόμη καθορίζουν τις τύχες μας αφού βεβαίως έχουν εξασφαλίσει για τα καλά τις δικές τους.

Στο μεταξύ, στον αγώνα της αποκέντρωσης και της αυτοδιοίκησης πέφτουν κορμιά, δάκρυα από συζύγους υποψηφίων, αδέλφια, φιλίες, τσαμπουκάδες, μάσκες,  υπολήψεις και …υπουργοί!

Η παρέμβαση της κεντρικής εξουσίας,  -του κράτους των Αθηνών όπως συνηθίζουν να το καταγγέλλουν όποτε τους βολεύει-  εξελίσσεται σε ζωντανή σύνδεση χωρίς αιδώ και χωρίς να κοκκινίζουν οι εμπλεκόμενοι… αυτοδιοικητικοί.

Μια εξήγηση της βουβαμάρας – δικής μας και δική τους – θα μπορούσε να είναι η συσσώρευση προβλημάτων στο σπίτι. Το μέλλον των παιδιών, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η οικογενειακή επιχείρηση που κλείνει και τόσα άλλα. Ίσως πάλι να είμαστε τόσο μουδιασμένοι και υπνωτισμένοι που αρκεί  ένα…θα, από τον «μεγάλο αρχηγό της φυλής» για να χορέψουμε το χορό της ελπίδας, ή απλά να «κοιμηθούμε» και να γυρίσουμε από την άλλη…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.