Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

"ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ"-ΓΑΒΟΤΣΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ:Ο Δήμαρχος Μυγδονίας και υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης παρέθεσε τη Δευτέρα 20/09/2010 γεύμα στους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας των τριών δήμων

Γεύμα στους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας των τριών δήμων και στους προέδρους και μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων της περιοχής  παρέθεσε τη Δευτέρα 20/09/2010 ο Δήμαρχος Μυγδονίας και υποψήφιος Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Αστέριος Γαβότσης. Ήταν μια σημαντική αφορμή, αλλά και ευκαιρία να  τεθούν υπό συζήτηση τα «φλέγοντα» θέματα της σχολικής στέγης στον Δήμο Ωραιοκάστρου, καθώς και της γενικότερης υλικοτεχνικής υποδομής.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο επικεφαλής της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ κ. Δημήτρης Καρασαββίδης, αφού περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της σχολικής στέγης, αναφέρθηκε στην εμπειρία του από την εποχή που διετέλεσε υπεύθυνος σε θέματα παιδείας στο Ωραιόκαστρο , «όταν ο Δήμαρχος κ. Μπάτος, ιεραρχώντας τα προβλήματα του Δήμου, κατέτασσε την παιδεία στην έκτη θέση ενδιαφέροντος του προγράμματός του», όπως είπε χαρακτηριστικά .
Στη συνέχεια ο δήμαρχος κ. Γαβότσης έκανε εκτενή αναφορά σε έργα σχολικής στέγης του ΟΣΚ , όπου με στοιχεία  κατέδειξε ότι η σημερινή δημοτική αρχή του Ωραιοκάστρου δε σχεδίασε, ούτε κατασκεύασε μία νέα ολοκληρωμένη διδακτική μονάδα, παρά μόνο προσέθεσε τρεις αίθουσες. Όπως χαρακτηριστικά, δήλωσε, «ο δήμος Ωραιοκάστρου κατέχει το αρνητικό ρεκόρ του ελάχιστου ποσοστού κάλυψης, σε αναλογία των δημοτών του. Σε αντίθεση ο Δήμος Μυγδονίας έχει ήδη κατασκευάσει 4 αίθουσες στο δημοτικό σχολείο Λητής, 4 αίθουσες στο γυμνάσιο και λύκειο, 1 νηπιαγωγείο στη Λητή και 11 αίθουσες διδασκαλίας. Αυτό το έργο είναι η ελάχιστη προσφορά μας για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του λειτουργήματος των εκπαιδευτικών, αλλά και για την ικανοποίηση, την ασφάλεια και τη σωματική και ψυχική υγεία που οφείλουμε να εξασφαλίσουμε για τα παιδιά μας στους χώρους διδασκαλίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβότσης, αποδεχόμενος ότι «παρόλο το ουσιαστικό έργο που έγινε στη Μυγδονία, δεν υπήρξε οριστική λύση στο πρόβλημα της σχολικής στέγης, αφού η ραγδαία οικιστική ανάπτυξη, προσθέτει συνεχώς περισσότερες ανάγκες»
Τόσο ο κ. Γκαγκαμάνης , πρόεδρος της ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Ωραιοκάστρου όσο και ο κ.Γραδαράκης πρόεδρος της ένωσης στον Δήμο Μυγδονίας διατύπωσαν τις ανησυχίες τους για το μέλλον της παιδείας, σε έναν νέο δήμο , που θα απαρτίζεται από 6500 μαθητές και τους γονείς τους, δηλαδή το 1/3 του συνολικού πληθυσμού στον ενιαίο δήμο και απηύθυναν κάλεσμα συνεργασίας και διαλόγου στους εκπροσώπους της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ.
Η βραδιά έκλεισε με εισηγήσεις των υπευθύνων του τομέα Παιδείας της παράταξης και υποψηφίων δημοτικών συμβούλων Ωραιοκάστρου κ.κ Νεοφύτου και Παζάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.