Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Aπάντηση Γαβότση σε θέματα που είδαν το φως της δημοσιότητας


  1. Εφαρμογή Καλλικράτη- δημοφήφισμα Δ.Δ Μελισσοχωρίου
Όπως κάθε δημοκρατικά εκλεγμένος και δημοκρατικά ενεργών Δήμαρχος , όφειλα να σεβαστώ την πλειοψηφική απόφαση των δημοτών μου , οι οποίοι δεν επιθυμούσαν αρχικά τη συνένωση με τον Δήμο Ωραιοκάστρου .
Δε νομίζω πως φρονεί κάποιος ότι οι Δήμαρχοι έχουν την δικαιοδοσία να παραγκωνίσουν και να αγνοήσουν τη φωνή της πλειοψηφίας των δημοτών τους και να πράξουν κατά το δοκούν .
Εξάλλου το σεβασμό στη φωνή της πλειοψηφίας- για όποιον γνωρίζει τα στοιχειώδη- προτάσσει τόσο η συνταγματική νομιμότητα όσο και η δημοκρατική διαχείριση της εξουσίας.
Ωστόσο , ο Καλλικράτης μας επέβαλλε μία νέα αυτοδιοικητική δομή και έναν ευρύτερο σχεδιασμό που οφείλουμε ως νομιμόφρονες πολίτες και πολιτικοί να σεβαστούμε και έχουμε αποφασίσει να τον εφαρμόσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

  1. Διαμονή Δημάρχου Μυγδονίας εκτός Δήμου.Έχουν παρέλθει προ πολλού οι εποχές που οι «πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης!» Δήμαρχοι αποτελούν συνώνυμο της αποτελεσματικότητας και της ανιδιοτελούς προσφοράς στον δημότη.
Ειδικά όταν ο δημότης αντιληφθεί ότι η συνεχής παρουσία δεν παρακινείται από διάθεση προσφοράς αλλά από διάθεση ασφυκτικού ελέγχου, συγκεντρωτισμού , καλλιέργειας δημοσίων και «ανταποδοτικών» σχέσεων και αλλά και ύποπτων συναλλαγών.
Νομίζω πως η δόλια παραμονή επί 12ώρου σε ένα γραφείο και η προβολή της στους δημότες , έχει γίνει κατανοητό πως εξυπηρετεί τα ίδια οφέλη της στρογγυλής τράπεζας του Δημάρχου που φροντίζει να την κρατά συνεχώς και απροκάλυπτα ικανοποιημένη!
Η αποτελεσματικότητα και η επιτυχής διαχείριση του Δημάρχου κρίνεται από την ικανότητα συντονισμού των υπηρεσιών του, από την εύρυθμη συνεργασία με τους υπαλλήλους του, από την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει σε ικανά και αξιοκρατικά επιλεγμένα στελέχη του και από την επαφή με τους δημότες του, που μπορεί να την επιδιώξει ανά πάσα στιγμή , εντός και εκτός τειχών….. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.