Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Μία μεγάλη γιορτή με είσοδο ελεύθερη!


Στο κέντρο της πόλης, η πολιτιστική δράση είναι ακόμη μουδιασμένη. Με αργές κινήσεις αρχίζει να ξυπνά από την καλοκαιρινή ραστώνη. Στους τριγύρω δήμους όμως θα βρείτε καθημερινά πλήθος εκδηλώσεων. Και συναυλίες και παραστάσεις και παραδοσιακά γλέντια και αφιερώματα σε μουσικούς δημιουργούς και παιχνίδια για παιδιά και προβολές ταινιών και χορευτικά συγκροτήματα.



Μία μεγάλη γιορτή βρίσκεται σε εξέλιξη από την Πυλαία μέχρι τη Σταυρούπολη και από τη Σίνδο μέχρι τη Θέρμη. Σημαντική λεπτομέρεια -ειδικά για τις μέρες που διανύουμε- αποτελεί το γεγονός ότι στις περισσότερες εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό! 

Δρώμενα στο Πέτρινο…
Ο δήμος Πυλαίας πραγματοποιεί τις καθιερωμένες βραδιές θεάτρου στο Πολιτιστικό Κέντρο “Πέτρινο”, με είσοδο ελεύθερη. Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου θα παρελάσουν αρκετά σχήματα, όπως το θέατρο Παράθλαση (30/8), το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (10/9), η θεατρική ομάδα του δήμου Πυλαίας (12/9 και 14/9) και η ομάδα του δήμου Χορτιάτη (15/9). Επιπλέον, πλάι στο θέατρο θα φιλοξενηθεί μία συναυλία του Π. Δόβα (6/9).

…και στη Θέρμη
Στη Θέρμη και στα γύρω τοπικά διαμερίσματα πραγματοποιούνται πλήθος δράσεων, στο πλαίσιο του θεσμού “Θέρμης Δρώμενα”. Αν περάσετε, για παράδειγμα, από τη Νέα Ραιδεστό σήμερα, στις 9 μ.μ., θα βρείτε την ορχήστρα σαξοφώνων του δημοτικού Ωδείου Θέρμης “Ku Klux Sax” και χορευτές Lindy Hop Greece, ενώ μπάντες φιλαρμονικής, χορευτικά σύνολα, παραστάσεις Καραγκιόζη και παραδοσιακά γλέντια θα φιλοξενηθούν μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου και στο Νέο Ρύσιο, στους Ταγαράδες, στη Φιλοθέη, καθώς και στην κεντρική πλατεία της Θέρμης. Επίσης, ο δήμος προγραμμάτισε συναυλίες με πολύ γνωστά ονόματα (σε αυτές υπάρχει εισιτήριο) στο Φράγμα Θέρμης. Εκεί θα βρεθούν ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Μανώλης Φάμελλος (27/8), ο Λουκιανός Κηλαηδόνης (30/8) και η Ελευθερία Αρβανιτάκη με την Τάνια Τσανακλίδου (1/9).

Φεστιβάλ Ωραιοκάστρου
Δεκαέξι χρόνια μετρά το φεστιβάλ του δήμου Ωραιοκάστρου, πλαισιωμένο και αυτό με θέατρο, συναυλίες και γλέντια. Φιλοξενούνται στο 2ο και το 3ο γυμνάσιο Ωραιοκάστρου, στο πάρκιγκ Βερόπουλος, στο δημοτικό πάρκο και στο Κονταξοπούλειο γυμναστήριο μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ άλλων, στο Ωραιόκαστρο θα συναντήσουμε την Εβελίνα Παπούλια και τον Αλέξανδρο Ρήγα, που παρουσιάζουν την παράσταση “Αυτός ο αλήτης ο Κοέλιο” (29/8), καθώς και συναυλίες με την Αρετή Κετιμέ (3/9) και τον Γιώργο Καζαντζή παρέα με τη Μελίνα Κανά (6/9).

Εχέδωρος του πολιτισμού
Ετήσιος θεσμός της Σίνδου είναι ο "Εχέδωρος του πολιτισμού" που εξελίσσεται παράλληλα με το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών. Και εδώ οι εκδηλώσεις απλώνονται στις γύρω περιοχές, από την κεντρική πλατεία Σίνδου, μέχρι το γυμνάσιο Διαβατών και το μεγάλο πάρκο Ν. Μαγνησίας. Μεταξύ των πιο γνωστών ονομάτων που έχουν προσκληθεί είναι ο Μάνος Πυροβολάκης, που εμφανίζεται σήμερα στην κεντρική πλατεία, και ο Παντελής Θαλασσινός με τη Γιώτα Νέγκα, οι οποίοι θα δώσουν συναυλία στις 5 Σεπτεμβρίου.

Στις γειτονιές του Ευόσμου…
Μια βόλτα στις γειτονιές του δήμου Ευόσμου θα προσφέρει στον επισκέπτη ποικιλία από νότες, και όχι μόνον. Σήμερα, στην πλατεία του δημαρχείου Ευόσμου εμφανίζονται οι Papas Family. Θα ακολουθήσουν, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, στο 14ο νηπιαγωγείο Ηλιούπολης, στο 1ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, στο δημοτικό κινηματογράφο κ.α., εκδηλώσεις, όπως παράσταση Καραγκιόζη (31/8), αφιέρωμα σε περιοχές του Πόντου (1/9), προβολές ταινιών μικρού μήκους (4-5/9), και συναυλία κλασικής μουσικής (8/9).

…και της Σταυρούπολης
Εκτός από το κεντρικό φεστιβάλ του δήμου Σταυρούπολης στη Μονή Λαζαριστών υπάρχει και ο θεσμός “Ζωή στη γειτονιά, ομορφιά στην πόλη”. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται πολλά και διάφορα από την Άνω Ηλιούπολη μέχρι την Τερψιθέα και από το πάρκο Δενδροποτάμου μέχρι το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά. Μεταξύ αυτών αναφέρουμε ενδεικτικά τη συναυλία του Ζακ Στεφάνου (29/8) και του Μάνου Αχαλινωτόπουλου με την Ελένη Τσαλιγοπούλου (13/9).
Ε.Σ.

ΠΗΓΗ:
http://www.makthes.gr/news/arts/60204/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.