Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΑΛΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ:ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΣΑΡΑΜΑΝΤΟΥ


 "Κοινωνία Πολιτών" – Περί δημοσκοπήσεων

Η εμφάνιση δημοσκοπήσεων είναι αναμενόμενη και θεμιτή στα πλαίσια ενός προεκλογικού αγώνα. Εξίσου όμως θεμιτή , δεοντολογικά ορθή θα ήταν και η παρουσίαση 1ον της εταιρείας που διεξήγαγε την έρευνα και 2ον  η ημερομηνία διεξαγωγής.
Ιδιαίτερα δε οι ημερομηνίες διεξαγωγής της δημοσκόπησης έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα, διότι σε περίπτωση που η έρευνα έλαβε χώρα προηγούμενους μήνες ( έστω 1 με 2 μήνες πριν)  είναι σαφέστατο πως πλέον δεν αποτυπώνει τα πραγματικά μεγέθη.
Εκτός αυτών γεννάται ευλόγως ένα βασικό ερώτημα. Υπάρχουν ή όχι νέες δημοσκοπήσεις; Έχουν διεξαχθεί έρευνες πιο κοντά στον παροντικό χρόνο; Γιατί δεν επιλέγεται η δημοσιοποίηση πιο πρόσφατων ερευνών ; Γιατί αποκρύπτονται τα αποτελέσματά τους από το ενδιαφερόμενο κοινό και τους δημότες του Νέου Δήμου Ωραιοκάστρου;
 Η επιλογή δημοσκόπησης προς δημοσίευση αναλόγως των αποτελεσμάτων είναι αναξιόπιστη τακτική δημιουργίας πολιτικών εντυπώσεων. Η σημερινή πραγματικότητα είναι διαφορετική. Εξάλλου, αληθεύει ή όχι, πως αυτή η δημοσιευμένη δημοσκόπηση έχει διεξαχθεί τέλη Ιουνίου - αρχές Ιουλίου και απλά  ανασύρεται σήμερα για να στηρίξει συγκεκριμένη υποψηφιότητα η οποία φημολογούνταν ότι αποσύρεται? Η μήπως οι τωρινές δημοσκοπήσεις δίνουν άλλα αποτελέσματα;
Οι πολίτες του νέου Δήμου Ωραιοκάστρου έχουν την πολιτική ωριμότητα, έχουν την κριτική σκέψη να αντιληφθούν τις πολιτικάντικες σκοπιμότητες τέτοιων ενεργειών. Έχουν τη θέληση για αλλαγές. Θα αφήσουν πίσω τους μικροπολιτικούς τακτικισμούς και θα επιλέξουν βάσει των προγραμμάτων, ανθρώπων και προτάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.