Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΑΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΠΟΝΤΟΣ»

                                                                     

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΕΠΤΑΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και με πάρα πολύ κόσμο, το 28ο επταήμερο πολιτιστικών, ποντιακών και θρησκευτικών εκδηλώσεων που οργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μεσαίου Θεσ/νίκης «Ο ΠΟΝΤΟΣ», από 31 Ιουλίου  έως 6 Αυγούστου 2010, με την ευκαιρία της γιορτής της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος. Την Κυριακή 1 Αυγούστου 2010 έγινε ο αγιασμός στα νέα γραφεία του συλλόγου στο πνευματικό κέντρο με την παρουσία αρκετού κόσμου.
Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα των: Συλλόγου Ποντίων Νέας Σάντας Ν. Κιλκίς, Πολιτιστικού Συλλόγου Εξαμυλίου Θεσσαλονίκης, Εκπολιτιστικού Συλλόγου Μονολόφου,  Συλλόγου Έρευνας και Διάδοσης της Κρητικής Παράδοσης «Ιδαία», χορευτικό συγκρότημα της Αλβανίας  «Folk dance ensemble ΄΄TIRANA΄΄, χορευτικό συγκρότημα από την Πολωνία και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαίου «Ο ΠΟΝΤΟΣ».   
 Πραγματοποιήθηκε δίωρο αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη του ελληνικού τραγουδιού Μάνο Λοϊζο από το λαϊκό συγκρότημα του Γιάννη Ξενίδη «Υπέρηχοι», σε συνεργασία με τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης. Ποντιακή βραδιά με τους τραγουδιστές Γιάννη Δασκουλίδη,  Κώστα Καλούση και Γιάννη Καρασαββίδη, στη λύρα ήταν οι Θωμάς Μπαϊρακτάρης και Αλέξης Χινιτίδης, στο νταούλι ο Γεωργιος Π. Αμανατίδης και στο αρμόνιο ο Γεώργιος Θ. Αμανατίδης.
Επίσης παρουσιάστηκε μουσική με ποντιακή λύρα από τους μαθητές του μουσικού τμήματος του συλλόγου, Γεώργιο Παπαδόπουλο, Παύλο Αμανατίδη, Γεώργιο Φωτιάδη και Κώστα Λαζαρίδη. Η μουσική επιμέλεια των τραγουδιών έγινε από τον υπεύθυνο του τμήματος αυτού Μπαϊραχτάρη Θωμά.
 Προσφέρθηκαν παραδοσιακά φαγητά, έγιναν ποδοσφαιρικοί αγώνες μικρών και μεγάλων της  «Αστραπής» Μεσαίου για το κύπελλο Αναστάσιος Μαρμαρίδης. Στους μεγάλους το κύπελλο από τους νέους κέρδισαν οι παλαίμαχοι της Αστραπής Μεσαίου και στους μικρούς η ομάδα του Ακροποτάμου.  Ακόμα έγιναν θεατρική παράσταση από τον Ποντιακό Σύλλογο Μουριών Κιλκίς «Το Μπέλες», με το έργο του Φίλωνα Κτενίδη «Ο χωρέτες» σε σκηνοθεσία Γιάννη Γεωργιάδη και παιδική εκδήλωση με το  Μαρμέλο και τους «Άστα λα βράστα».
Την παραμονή έγινε Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της εικόνας Μεταμόρφωση Του Σωτήρος, μέσα στο χωριό και το βράδυ έγινε το πανηγύρι από επιτροπή κατοίκων του χωριού και τα έσοδα πήγαν στην εκκλησία για την τοποθέτηση πέτρας, από το συγκρότημα  «Τα παιδιά του Μεσαίου».
Την ημέρα της γιορτής έγινε η Θεία Λειτουργία.
Σε όλους τους συμμετέχοντες (καλλιτέχνες και συλλόγους), δόθηκε αναμνηστική πλακέτα για τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις αυτές.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους: ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτριος Σαραμάντος, ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νικόλαος Μπάτος, ο Δήμαρχος Μυγδονίας Αστέριος Γαβότσης, η νομαρχιακή σύμβουλος Θεσ/νίκης Χριστίνα Αλοίρη, η αντινομάρχης Θεσ/νίκης Ανθή Πορφυριάδου,  ο πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού της Μαύρης Θάλασσας Κωνσταντίνος Αδαμίδης, οι αντιδήμαρχοι Δήμου Καλλιθέας Γεώργιος Λαζαρίδης και Παναγιώτης Γιαϊλατζόγλου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλλιθέας Κυριάκος Δούμπαλας, ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Κ.Α.Π.Η. Ωραιοκάστρου Κυριάκος Ιωσηφίδης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου Κατερίνα Υφαντίδου, οι  δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Καλλιθέας: Χαράλαμπος Μαρμαρίδης, Σωκράτης Τούσκας, Σταύρος Μαρμαρίδης, Χαράλαμπος Στρατηγούσης, Δημήτρης Σπυρόπουλος Χρήστος Συμεωνίδης και Γιάννης Τζίκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Ωραιοκάστρου Τάκης Χαραβόπουλος, Παναγιώτης Κοτίδης και Δημήτρης Καρασαββίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Μυγδονίας Νικόλαος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου διαμερίσματος Μεσαίου Χαράλαμπος Χρυσοχοϊδης και Φιλαδέλφειας Ανδροκλής Βαλσαμάκης, εκπρόσωποι συλλόγων: από το Σύλλογο Ποντίων Κολωνίας ο πρόεδρος Δημήτριος Κωνσταντινίδης,  από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Φιλαδελφείας  η πρόεδρος Ζωή Βαλασάκη, από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Μονολόφου ο πρόεδρος Αντώνης Μαραγγινός, ο πρόεδρος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πενταλόφου και αντιπρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Ν. Θεσσαλονίκης Γεώργιος Γκόντης, το διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρούδας ο «Μέγας Αλέξανδρος» Αντωνία Γιαγιά, Ελευθερία Δερέκη, Μαρία Σαραμούρτση Αικατερίνη Γουδούτση, ο γιατρός Μηνάς Παπαδόπουλος, ο ηθοποιός και παρουσιαστής του τηλεοπτικού σταθμού Ερμής Αλέκος Θεοδωρίδης και ο ηθοποιός Στάθης Βοργιατζίδης, ο χοροδιδάσκαλος Παναγιώτης Αβραμίδης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροχωρίου Ιάκωβος Τσινασλανίδης, ο πρώην πρόεδρος των Ακριτών του Πόντου Σταυρούπολης Νικόλαος Νυμφόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων Ωραιοκάστρου και Φίλων Ηρακλής Τσακαλίδης κι ο σύμβουλος του συλλόγου Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης Παύλος Τσιλογλανίδης..  
Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου ευχαριστεί το Δήμο Καλλιθέας και τη Δημοτική Επιχείρηση για τη συνεργασία τους(ηχητική κάλυψη, καρέκλες, τραπέζια, και το προσωπικό για την καθαριότητα του χώρου) και την οικονομική ενίσχυση, το Κέντρο Πολιτισμού Νομαρχίας Θεσσαλονίκης για τη  χορηγία της λαϊκής βραδιάς, τους χορηγούς επικοινωνίας: το ράδιο Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης και την εφημερίδα Αυριανή Μακεδονίας – Θράκης, την ΕΡΤ-3 και τις εφημερίδες Αγγελιοφόρο και Τύπο της Θεσσαλονίκης για την κάλυψη των εκδηλώσεων, την Αστραπή Μεσαίου για τον ποδοσφαιρικό αγώνα, τις γυναίκες του χωριού  Μυροφόρα Μαρμαρίδου και Δέσποινα Μαρμαρίδου στο μαγείρεμα του παραδοσιακού σουρβά, αντιστοίχως τις Βέτα Κορωνίδου, Σόνια Μαυροπούλου,  Μαργαρίτα Λιθοξοπούλου, Μαρία Πετρίδου, Ελένη Πετρίδου, και Άννα Αμανατίδου στις παραδοσιακές πίτες,  στην καντίνα  του συλλόγου τους Μένια Λαζαρίδου, Κατερίνα Λαζαρίδου, Κωνσταντίνα Δημητρίου και Σοφία Κουτρουδίτση. Επίσης ευχαριστεί για τις διευκολύνσεις που παρείχαν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων τον Γεώργιο Θεοδωρίδη για το ηλεκτρικό ρεύμα, το Βασίλη Παρασκευόπουλο, το Δημήτρη Δάντση για τη ρύθμιση του ήχου. Τέλος ευχαριστεί και όλα τα παιδιά του συλλόγου που βοήθησαν σε όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Φωτογραφίες απο την εκδήλωση



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.