Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΑΛΙΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ: Απάντηση σε σχόλια πολίτη του Ωραιοκάστρου

Κοινωνία πολιτών

Αρχικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πολίτη του Ωραιοκάστρου  για τις παρατηρήσεις του. Αποδεικνύει ότι υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται και μετέχουν ενεργά.
Στις επιμέρους παρατηρήσεις του, που νιώθουμε ότι μας αφορούν θέλουμε να απαντήσουμε καλόπιστα και με σεβασμό. Πρώτον : Η αναφορά μας στο παγκόσμιο βλέμμα είναι ενσυνείδητη. Πιστεύουμε πως ακόμα και στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι απαραίτητη η ευρύτερη ματιά. Παραδείγματα, εμπειρίες, πολιτικές από όλον τον κόσμο θα πρέπει να είναι σε γνώση των δημοτικών αρχών. Εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα σε άλλα μήκη και πλάτη του κόσμου, εμπλουτίζουν τον καμβά των επιλογών, επισημαίνουν προβλήματα. Εξάλλου είναι κοινώς αποδεκτό πως σήμερα, που η παγκόσμια κοινότητα παρομοιάζεται με «παγκόσμιο χωριό», η αλληλεπίδραση φαινομενικά μακρινών γεγονότων είναι πραγματικότητα. Αν αντιστρέψουμε όμως την ερώτηση θα δούμε τα οφέλη ενός ευρύτερου, παγκόσμιου βλέμματος. Θα θέλαμε μια δημοτική αρχή με περιορισμένο βλέμμα; Θα θέλαμε Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους που θα αγνοούν διεθνείς εξελίξεις; Θα θέλαμε δημοτική αρχή εγκλωβισμένη μόνο στο τοπικό ή και εθνικό παράδειγμα; Θα θέλαμε ανθρώπους που με παλαιοκομματικούς όρους και τρόπους δήθεν θα επιλύουν τα προβλήματα του τόπου τους; Ασφαλώς όχι.
Δεύτερον : Σε ότι αφορά τον ισχυρισμό μας περί του νέου της πρότασής μας. Νέα είναι η προσπάθεια, νέες είναι οι αντιλήψεις. Το «νέο» σηματοδοτεί μια καινούρια πρόταση. Δεν περιορίζεται στο ηλικιακό ζήτημα. Μακριά από μας ο ηλικιακός ρατσισμός. Υπάρχουν νέες ιδέες από ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, και παλαιές νοοτροπίες από νέους ανθρώπους. Βέβαια, για εμάς παραμένει πολιτικός στόχος η ενεργοποίηση και η συμμετοχή νέων ανθρώπων, αλλά αυτό επουδενί δεν μειώνει την αξία, την εμπειρία και την συμμετοχή άλλων ηλικιακών ομάδων. Εν ολίγοις, νέα πρόταση, νέα προσπάθεια, νέα αρχή. Νέος δήμος, νέοι άνθρωποι ( όσοι αισθάνονται νέοι και κομίζουν το νέο) .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.