Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Οι συμβασιούχοι μένουν αν και οι συμβάσεις λήγουν!

Προσωρινή διαταγή που δικαιώνει κατʼ αρχήν 104 εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης, των οποίων οι συμβάσεις έργου ή ορισμένου χρόνου λήγουν τον Σεπτέμβρη, εξέδωσε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.

Προηγήθηκε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, η εκδίκαση των οποίων έχει προσδιοριστεί για το τέλος Σεπτεμβρίου.

Οι 104 εργαζόμενοι ζητούν να μετατραπούν οι συμβάσεις τους από έργο ή ορισμένου χρόνου -ανάλογα με την περίπτωση- σε συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου, καθώς -όπως ισχυρίζονται- καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε διάφορες υπηρεσίες του δήμου, ενώ ορισμένοι εξ αυτών εργάζονται έως και 7 χρόνια με το συγκεκριμένο καθεστώς.

Έως στιγμής έχουν προσφύγει δεκάδες εργαζόμενοι σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όλης της χώρας στη δικαιοσύνη, ζητώντας να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου.
Πηγή: Rthess

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.