Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

«Λαική Συσπείρωση Ωραιοκάστρου», το αριστερό εξαπτέρυγο του κ. Μπάτου

«Λαική Συσπείρωση Ωραιοκάστρου», το αριστερό εξαπτέρυγο του κ. Μπάτου.

Τον τελευταίο μήνα (από τις 13/7) οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου και των γειτονικών δήμων κινητοποιηθήκαμε άμεσα και μαζικά για το σοβαρότατο πρόβλημα που προέκυψε με την απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου (της παράταξης Ψωμιάδη) να γνωμοδοτήσει υπέρ της καύσης αποβλήτων στο «ΤΙΤΑΝ». Κατάφεραμε μάλιστα με την μαζικότητα και τη δυναμικότητα των κινήσεών μας να πετύχουμε την οριστική ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης. Παρόμοια απόφαση, κατά της καύσης απορριμμάτων στο «ΤΙΤΑΝ», ελήφθη και από το Δημοτικό Συμβούλιο Ωραιοκάστρου ύστερα από αίτηση της «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» αλλά και δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης. Σε όλες αυτές τις κινητοποιήσεις (συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, αρθρογραφία) συμμετείχαμε πολίτες που πέρα από το βασικό αίτημα, να μην επιτραπεί δηλαδή η καύση των αποβλήτων στο «ΤΙΤΑΝ», είχαμε πολύ διαφορετικές απόψεις. Συμμετείχαν ακόμα στις κινητοποιήσεις και πολιτικά πρόσωπα  (από την Δημοτική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, βουλευτές, ευρωβουλευτές κ.α) που επίσης είχαν διαφορετικές απόψεις και μάλιστα κάποιοι από αυτούς είχαν και σημαντικές ευθύνες. Όμως έτσι είναι η ζωή, έχουμε τη διαπάλη διαφορετικών απόψεων και διαφορετικών συμφερόντων.
Βέβαια σε όλη αυτή την ποικιλόμορφη κίνηση δεν είδαμε πουθενά (είμασταν παντού παρόντες και έχουμε πλήρη εικόνα) να συμμετέχουν οι «ηγέτες» της «Λαικής Συσπείρωσης Ωραιοκάστρου». Κι όμως, όταν επετεύχθη εν πλήρη απουσία τους η πρώτη νίκη, ήρθαν οι συγκεκριμένοι κύριοι και κυρίες με μια επιστολή στον «ΧΡΟΝΟ» (19/8) να παραστήσουν τους αγωνιστές και τους τιμητές των πάντων. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι αυτήν την τακτική τους συνηθίσαμε πια να την βλέπουμε, κάθε 4 χρόνια που έχουμε δημοτικές εκλογές θυμούνται και βγάζουν καμιά ανακοίνωση για να μας κατακεραυνώσουν όλους, αυτοί ως «αγωνιστές» από τα κρεβάτια και τους καναπέδες τους. Όπως βέβαια δεν μας έκανε εντύπωση ούτε και η στήριξη που προσφέρουν με την ανακοίνωσή τους στον κ. Δήμαρχο, αφού και αυτό το έχουμε συνηθίσει. Ο μοναδικός λόγος που θεωρήσαμε αναγκαίο να δώσουμε κάποια απάντηση είναι όλοι αυτοί οι οπαδοί του ΚΚΕ με τους οποίους συμπορευθήκαμε σε διάφορους αγώνες που αναπτύχθηκαν στην πόλη μας, όπως ενάντια στα χαράτσια και την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης, και οι οποίοι με την ανεκτικότητά τους προς τους θρασύτατους αυτούς «επαναστάτες» του φραπέ και του καναπέ θυσιάζουν την αγωνιστική τους προσωπικότητα και μετατρέπονται τελικά σε υποχείρια. Ως Πότε;

Στάθης Κελεσίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.