Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Ωραιόκαστρο:Το πρόγραμμα του Δήμου Ωραιοκάστρου για τα ζώα συντροφιάς, αδέσποτα και μη

oraiokastroulogo.jpg
Ο Δήμος Ωραιοκάστρου έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του   σχετικά με το θέμα των αδέσποτων ζώων και είναι ένας από τους λίγους Δήμους της χώρας που αντιμετωπίζει το φαινόμενο αυτό με συγκεκριμένα μέτρα.....

Ωραιόκαστρο, 09.08.2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Το πρόγραμμα του Δήμου Ωραιοκάστρου για τα ζώα συντροφιάς, αδέσποτα και μη

Ο Δήμος Ωραιοκάστρου έχει αποδείξει έμπρακτα  το ενδιαφέρον του   σχετικά με το θέμα των αδέσποτων ζώων και είναι ένας από τους λίγους Δήμους της χώρας που αντιμετωπίζει το φαινόμενο αυτό με συγκεκριμένα μέτρα, διαθέτοντας σημαντικούς οικονομικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό.
Σε πρώτη φάση το πρόγραμμα του Δήμου Ωραιοκάστρου έχει ως βασικούς άξονες την περισυλλογή, την καταγραφή , τον εμβολιασμό, στείρωση, αποπαρασίτωση  την περίθαλψη και τέλος την επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων. Οι δράσεις του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι κατ' εφαρμογή του ΝΟΜΟΥ 3170/03 για τα ζώα συντροφιάς αδέσποτα και μη. Είναι σημαντικό όλα τα αδέσποτα ζώα να είναι στειρωμένα, για τον περιορισμό του πληθυσμού τους, και υγιή, εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα για λόγους βιωσιμότητας τους αλλά και για λόγους δημόσιας υγείας. Για το λόγο αυτό υπάρχει μόνιμος συνεργάτης - Κτηνίατρος ο οποίος αναλαμβάνει την υλοποίηση όλων των παραπάνω.
Σε δεύτερη φάση ο Δήμος με τη συμβολή του τμήματος της Δημοτικής Αστυνομίας έχει ξεκινήσει μια  εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους και να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος.
Η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών έχει σαν κύριους στόχους:
  • Την ενημέρωση του πληθυσμού για το πρόγραμμα αδέσποτων ζώων.
  • Την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση όσων είναι ιδιοκτήτες ζώων ή όσων θέλουν να γίνουν, σχετικά με θέματα που αφορούν τη φροντίδα των ζώων, την ευθύνη των ιδιοκτητών απέναντι στο ζώο αλλά και τους συμπολίτες τους.
Σε τρίτη φάση ο Δήμος διαθέτει  ένα σημαντικό ποσό από τον  ετήσιο προϋπολογισμό του, για την υλοποίηση όλων των παραπάνω.
Ένα ακόμα σημείο που πρέπει να επισημανθεί είναι τα πρόσφατα παραδείγματα που αποδεικνύουν το ενδιαφέρον του Δήμου μας ως προς το προαναφερθέν θέμα. Στις 6/4/2010 με την συνδρομή  μηχανήματος του Δήμου επιτεύχθηκε η διάσωση μιας γάτας που είχε παγιδευτεί για τέσσερεις ημέρες σε ένα δέντρο, καθώς  επίσης στις 22/04/2010 χάρις την καθοριστική συμβολή του Δήμου Ωραιοκάστρου στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης για ένα άτυχο ελάφι που χτυπήθηκε σε τροχαίο ατύχημα στη Ρόδο και έπρεπε να μεταφερθεί στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Τέλος, οι όποιες ατυχείς τοποθετήσεις νεαρών, είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν απηχούν τις θέσεις του Δήμου και είναι απολύτως καταδικαστέες από μέρους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.