Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Καλλικράτης: Βασικά σημεία του Νόμου-3

Υποψηφιότητες

Άρθρο 18
Υποψηφιότητες
1. Η εκλογή του δημάρχου, των δημοτικών συμβούλων, των συμβούλων των δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων και του εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας γίνεται κατά συνδυασμούς. Υποψηφιότητες εκτός συνδυασμών αποκλείονται.
2. Κάθε συνδυασμός περιλαμβάνει: α) Τον υποψήφιο δήμαρχο. β) Τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, σε αριθμό ίσο τουλάχιστον με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας με δυνατότητα προσαύξησης έως και πενήντα  τοις  εκατό  (50%).  Τυχόν  δεκαδικός  αριθμός στρογγυλοποιείται στην επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι ίσο με μισό της μονάδας και άνω. Στις μονοεδρικές εκλογικές περιφέρειες ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων μπορεί να προσαυξηθεί έως τρεις. γ) Τους υποψήφιους συμβούλους της δημοτικής κοινότητας. Ο αριθμός των υποψήφιων συμβούλων της κάθε δημοτικής κοινότητας είναι ίσος τουλάχιστον με τον αριθμό των μελών του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας, με δυνατότητα προσαύξησης κατά έναν. δ) Τους υποψήφιους συμβούλους της τοπικής κοινότητας ή τους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας. Ο αριθμός των υποψήφιων συμβούλων της κάθε τοπικής κοινότητας είναι ίσος τουλάχιστον με τον αριθμό των μελών του συμβουλίου της τοπικής κοινότητας, με δυνατότητα  προσαύξησης  κατά  έναν.  Ο  αριθμός  των  υποψήφιων εκπροσώπων κάθε τοπικής κοινότητας ορίζεται μέχρι δύο.
3. Ο αριθμός των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, συμβούλων δημοτικής κοινότητας και συμβούλων τοπικής κοινότητας από κάθε φύλο ανέρχεται τουλάχιστον στο ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου ή του συμβουλίου δημοτικής ή τοπικής κοινότητας που υπολογίζεται διακεκριμένα για κάθε δημοτικό συμβούλιο και κάθε συμβούλιο δημοτικής ή τοπικής κοινότητας. Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι τουλάχιστον ίσο με το μισό της.
4. Υποψηφιότητα από το ίδιο πρόσωπο και για την εκλογή του ως δημάρχου, ως μέλους δημοτικού συμβουλίου, ως μέλος συμβουλίου δημοτικής ή τοπικής κοινότητας ή ως εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας δεν επιτρέπεται.
5. Κανείς δεν επιτρέπεται να συμμετέχει σε περισσότερους συνδυασμούς.


ΔΗΛΑΔΗ για τον ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ έχουμε:
(Υποψήφιοι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ:Για το Ωραιόκαστρο 20(30 το 2014),την Μυγδονία 12(14 το 2014) ,την ΚΑΛΛΙΘΕΑ 9(8 το 2014).

Υποψήφιοι Δημοτικοί Τοπικοί Σύμβουλοι: Για το Ωραιόκαστρο 12. την Λητή 6,τον Δρυμό 6.

Υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι: Για το Μελισσοχώρι 4,τον Πεντάλοφο 4 την Νεοχωρούδα 4,την Νέα Φιλαδέλφεια 4,το Μεσαίο 4)

(Για το 2014 Δημοτική Κοινότητα Πενταλόφου 6 και Δημοτική Κοινότητα Μελισσοχωρίου 6)

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ
Άρθρο 79
Πρόεδρος συμβουλίου δημοτικής κοινότητας

1. Την πρώτη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, της έναρξης
της δημοτικής περιόδου και την πρώτη Κυριακή του μη-
νός Φεβρουαρίου του τρίτου έτους αυτής, το συμβούλιο
της δημοτικής κοινότητας συνέρχεται, ύστερα από πρό-
σκληση του συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασμού,
που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και σε πε-
ρίπτωση ισοψηφίας εκείνου που είναι γραμμένος πρώ-
τος κατά σειρά στην απόφαση του δικαστηρίου και εκλέ-
γει με φανερή ψηφοφορία τον πρόεδρο και τον αντιπρό-
εδρό του.
.................................................................................


Άρθρο 80
Πρόεδρος συμβουλίου και εκπρόσωπος
τοπικής κοινότητας

1. Πρόεδρος του συμβουλίου τοπικής κοινότητας ή εκ-
πρόσωπος τοπικής κοινότητας είναι ο υποψήφιος του
πλειοψηφήσαντος συνδυασμού στην τοπική κοινότητα
που έχει λάβει τους περισσότερους σταυρούς προτίμη-
σης και σε περίπτωση ισοψηφίας αυτός που είναι γραμ-
μένος πρώτος στην απόφαση της ανακήρυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.