Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Απειλούν με κατάληψη του ΤΙΤΑΝ οι δήμαρχοι Δ. Θεσσαλονίκης



Η συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ευκαρπίας


Έκτακτη συνεδρίαση έχουν προγραμματίσει για αύριο στις 8 το βράδυ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ευκαρπίας οι δήμαρχοι της δυτικής Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συζητήσουν την απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης που δίνει το «πράσινο φως» στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ να χρησιμοποιεί ως καύσιμη ύλη αστικά και βιομηχανικά απόβλητα.

Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν οι δήμαρχοι Ευκαρπίας, Πεύκων, Συκεών, Ωραιοκάστρου, Νεάπολης, Πολίχνης, Σταυρούπολης, Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου, οι οποίοι αναμένεται να διατρανώσουν την αντίθεσή τους σε αυτή την απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου και σχεδιάζουν τα επόμενά τους βήματα.

«Ελήφθη μία απόφαση ερήμην των δημάρχων και των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης. Θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να ανακληθεί. Εάν χρειαστεί θα προχωρήσουμε ακόμη και σε καταλήψεις της εισόδου του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ», δήλωσε ο δήμαρχος Ευκαρπίας, Χαράλαμπος Πανταζόγλου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σταυρούπολης, Σάββας Σερασίδης, πρόσθεσε: «Θα ενεργοποιηθούμε όλοι οι δήμοι με στόχο την ακύρωση αυτής της απόφασης. Στην ουσία μετατρέπεται η τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ σε εργοστάσιο καύσης και είναι ένα φριχτό έγκλημα για την ήδη επιβαρημένη περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης».

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη από το νομαρχιακό συμβούλιο μεταξύ των υλικών που θα φτάνουν στο εργοστάσιο του ΤΙΤΑΝ για καύση είναι: λιπαντικές ύλες, βιομηχανικά απόβλητα, παλιά ελαστικά αυτοκινήτων, λυματολάσπη, εναλλακτικά καύσιμα.

Οι επιστήμονες, ωστόσο, εμφανίζονται καθησυχαστικοί και ο καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ και υπεύθυνος του Εργαστηρίου Μετάδοσης της Θερμότητας, Νικόλαος Μουσιόπουλος, υποστηρίζει πως «εάν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι και λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, δεν υπάρχει πρόβλημα για τη λειτουργία μιας τέτοιας μονάδας».

«Είναι ένα θέμα που συζητείται εδώ και χρόνια. Το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ είναι από τις πιο σύγχρονες μονάδες που υπάρχουν στην Ευρώπη και τεχνολογικά δεν υπάρχει ενδοιασμός ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να λειτουργήσει κανονικότατα. Το μόνο πρόβλημα που θα έβλεπα είναι κατά πόσο η μελέτη είναι πλήρης και εάν οι περιβαλλοντικοί όροι εφαρμοστούν από την πολιτεία», τόνισε ο κ. Μουσιόπουλος.

Πηγή: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.