Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ν. Πολυχρονιάδου:Υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ωραιοκάστρου με τον Δημήτρη Σαραμάντο

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ν. Πολυχρονιάδου ανοίγει τα χαρτιά της στην εφημερίδα του Ωραιοκάστρου:ΧΡΟΝΟΣ

«Δημήτρης Σαραμάντος, η καταλληλότερη επιλογή για το δήμο Ωραιοκάστρου»

Συνέντευξη στον Γ. Κατσιάνη

Πολλές φορές η θέληση για προσφορά στον τόπο σου δεν είναι αρκετή για να ασχοληθείς με τα κοινά, καθώς απαιτείται η επαφή με τους ανθρώπους εκείνους που έχουν την εμπειρία και τη διάθεση να εργαστούν για το καλό της τοπικής κοινωνίας.
Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνει η περίπτωση της Νατάσας Πολυχρονιάδου, η οποία αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά, μετά τη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Καλλιθέας, Δημήτρη Σαραμάντο. «Αν και υπήρχε οικογενειακή σχέση με τον κ. Σαραμάντο, η επαφή για πρώτη φορά έγινε μέσω ενός δημοτικού συμβούλου του δήμου Καλλιθέας. Από την πρώτη στιγμή, λοιπόν, που συζητήσαμε και του εξέφρασα τις απόψεις μου για τα προβλήματα του Ωραιοκάστρου, μου ζήτησε να είμαι υποψήφια στον συνδυασμό του», δήλωσε.
Τί ώθησε, όμως, την κ. Πολυχρονιάδου να πει το τελικό «ναι» στην πρόταση του υποψήφιου δημάρχου Ωραιοκάστρου; «Έναυσμα αποτέλεσε η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του κ. Σαραμάντου καθώς και η ανάγκη της άμεσης αλλαγής στον τόπο μου», σημείωσε, καθώς θεωρεί πως ο δήμαρχος Καλλιθέας αποτελεί την πλέον ιδανική επιλογή για το διευρυμένο δήμο. «Πρόκειται για χαμηλών τόνων άνθρωπο που είναι κοντά στο συνάνθρωπό του και βοηθά τους πολίτες που έχουν ανάγκη. Ένα από τα προτερήματά του είναι ότι ακούει τους πάντες και ξέρει να διεκδικεί, ενώ δεν είναι τυχαίο ότι όπου και να βρεθείς στο δήμο Καλλιθέας, ακούς μόνο καλά λόγια», υπογράμμισε.


«Αναγκαίος ο προγραμματισμός στον τομέα της σχολικής στέγης»
Η πολυετής δραστηριοποίηση της κ. Πολυχρονιάδου στον τομέα της Παιδείας, ως γενικής γραμματέως της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων δήμου Ωραιοκάστρου και προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου για έξι συναπτά έτη, συνέβαλλε ώστε να διαμορφώσει μια πλήρη εικόνα για την σημερινή κατάσταση των σχολείων στον δήμο. «Εκτιμώ πως είναι αναγκαίος ο προγραμματισμός στον τομέα της σχολικής στέγης», υπογράμμισε, ενώ κατηγόρησε τη διοίκηση του δήμου για έλλειψη οργάνωσης στον συγκεκριμένο τομέα.
«Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι σήμερα μαθητές να στεγάζονται σε αποθήκες και υπόγεια, γεγονός αναμφίβολα απαράδεκτο. Αν και οι σύλλογοι γονέων παράγουν σημαντικό έργο, δεν υπάρχει καμία βοήθεια από το δήμο, παρά το γεγονός ότι σε άλλες περιοχές συμβαίνει το αντίθετο», δήλωσε με έμφαση η κ. Πολυχρονιάδου. Επιπλέον, επισήμανε την ανάγκη μετάδοσης της οικολογικής συνείδησης στα παιδιά καθώς και της διεξαγωγής περισσότερων πολιτιστικών δρώμενων. «Κατά την δωδεκαετή παραμονή μου στο Ωραιόκαστρο, έχω παρατηρήσει ότι επαναλαμβάνονται τα ίδια και τα ίδια στον τομέα του πολιτισμού, τη στιγμή που υπάρχει και άλλο είδος κοινού, το οποίο θέλει να βλέπει κάτι περισσότερο από παραδοσιακούς χορούς. Για παράδειγμα η κλασική μουσική απουσιάζει παντελώς από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις », σημείωσε. Όσον αφορά το συνολικό έργο της διοίκησης του δήμου, η κ. Πολυχρονιάδου επισημαίνει πως υπάρχει στασιμότητα σε όλους τους τομείς. «Θεωρώ ότι ζητήματα όπως είναι η σχολική στέγη, το κυκλοφοριακό, ο πολιτισμός, το πράσινο, η οικολογία, είναι θέματα που η εκάστοτε δημοτική αρχή πρέπει να αναπτύσσει. Είναι γεγονός πάντως ότι είναι πολλά τα προβλήματα και όχι μόνο ένα», τόνισε.


«Ο κόσμος κουράστηκε να βλέπει συνεχώς τα ίδια πρόσωπα»
Επιπλέον, η κ. Πολυχρονιάδου εκτιμά πως η σωστή εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης «θα αποτελέσει καινοτομία για την ανάπτυξη της τοπικής αυτοδιοίκησης», με την προϋπόθεση, όμως, ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν στο χρόνο καταβολής των τακτικών κρατικών επιχορηγήσεων στους δήμους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η κ. Πολυχρονιάδου στην ενασχόληση των νέων με τα κοινά και κυρίως των γυναικών. «Ο κόσμος κουράστηκε να βλέπει συνεχώς τα ίδια πρόσωπα. Κυρίως, η παρουσία των γυναικών στον στίβο της αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητη, διότι έχουν μάθει να εργάζονται σκληρά σε ό,τι κάνουν και να διεκδικούν αυτά που θέλουν», υπογράμμισε. Θεωρεί την θέσπιση ασυμβίβαστου για την εκλογή δημάρχου, «μία από τις πλέον θετικές ρυθμίσεις του ‘’Καλλικράτη’’», διότι όπως υποστηρίζει, «είναι απαράδεκτο να δραστηριοποιείσαι επαγγελματικά σε άλλους τομείς, την στιγμή που έχεις αναλάβει την διοίκηση ενός δήμου».

«Αμφίρροπη η εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου»
Όσον αφορά την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Νοεμβρίου, εκτιμά πως θα είναι αμφίρροπη, λόγω και την ύπαρξης πολλών υποψηφίων. «Νικητής θα προκύψει την δεύτερη Κυριακή», δήλωσε η κ. Πολυχρονιάδου και υποστήριξε πως η «μάχη» για το δημαρχιακό θώκο θα κριθεί στο Ωραιόκαστρο. Όπως υποστηρίζει, η υποψηφιότητα Σαραμάντου παρουσιάζει σαφώς μεγαλύτερη δυναμική από τις άλλες, ενώ επίσης επισημαίνει την εκτίμησή της προς το πρόσωπο του κ. Καρασαββίδη. Όσον αφορά τις δύο νέες υποψηφιότητες: «πιστεύω πως η Χριστίνα Αλίρη και ο Παντελής Τσακίρης είναι δύο πολύ υποσχόμενα νέοι, που έχουν πολλά να προσφέρουν», τόνισε ενώ υποστήριξε πως το έργο του κ. Σαραμάντου έχει αποτυπωθεί στη σκέψη μεγάλου αριθμού δημοτών του Ωραιοκάστρου. «Ο δήμαρχος Καλλιθέας έχει να επιδείξει ένα σημαντικό έργο στο δήμο του, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι σε συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας, ο δήμος του παρουσιάζει ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 12-14% ο δε προϋπολογισμός είναι αυξημένος κατά 7%, κάτι που αναγνωρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής», επισήμανε.

Βιογραφικό σημείωμα Ν. Πολυχρονιάδου  
   
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη ιδιωτικής σχολής γραμματέων και πτυχιούχος δημοσίων σχέσεων και διοίκησης επιχειρήσεων. Δραστηριοποιείται στον τομέα των ασφαλειών εδώ και 18 χρόνια. Είναι τα τελευταία έξι χρόνια πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 3ου δημοτικού σχολείου, εθελόντρια στο «Χαμόγελο του Παιδιού», ενώ διετέλεσε μέλος του πολιτιστικού οργανισμού δήμου Ωραιοκάστρου (ΠΟΔΩ) και γενική γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου. Μιλάει Αγγλικά (πτυχιούχος Lower) και έχει δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.