Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Η χαμογελαστή παρουσία του Ραφαήλ

Τυχαίο; Η πιο άνετη και χαμογελαστή παρουσία στη μεγάλη αίθουσα του προεδρικού μεγάρου δεν ήταν κάποιου πολιτικού στελέχους, από εκείνα που συνήθως ασκούνται σχετικώς.



Κατεγράφη στο πρόσωπο και την κίνηση ενός ανθρώπου με σοβαρά κινητικά προβλήματα, του νεαρού Ραφαήλ Παπαδόπουλου, που συγκέντρωσε στις πρόσφατες πανελλήνιες εξετάσεις 19.952 μόρια (με άριστα το 20.000), επέλεξε τις Πολιτικές Επιστήμες και επιθυμεί να ασχοληθεί με την πολιτική.
Ο Ραφαήλ ήταν ένα από τα δώδεκα πρόσωπα (μαθητές, φοιτητές, νέοι επιστήμονες) που προσκλήθηκαν από την Προεδρία για να τιμηθούν στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Μεγάλωσε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης και παρακολούθησε την προχθεσινή ομιλία Παπούλια ακουμπώντας στο ειδικό όχημα που τον διευκολύνει. Φωτογραφήθηκε στη συνέχεια εκτενώς, μίλησε με πολιτικούς και όταν μεγάλα τμήματα της αίθουσας άρχισαν να αδειάζουν, καθώς ο κόσμος πύκνωσε γύρω από τον Κ. Παπούλια περιμένοντας να ανταλλάξει χαιρετισμό, ξεκίνησε χαμογελαστός την εξερεύνηση του χώρου. Τον συναντούμε. Θυμόμαστε ότι στην πρωτοσέλιδη συνέντευξή του στην «Ε» (7/7/2010) εξομολογήθηκε πως θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική. Ρωτούμε πώς νιώθει που βλέπει πολιτικούς από κοντά: «Ωραία είναι. Ακόμη όμως σκέφτομαι τι να κάνω για να μάθω την πολιτική, εκτός από σπουδές. Μου λένε για οργανώσεις και κόμματα, αλλά δεν ξέρω... Ο Γιώργος Παπανδρέου, μετά τη φωτογραφία που βγάλαμε, μου πρότεινε να τον επισκεφθώ στο μέγαρο Μαξίμου. Μακάρι να γίνει...». Μας αποχαιρετά εξομολογούμενος ότι στις εκλογές ψήφισε ΠΑΣΟΚ, αλλά τώρα νιώθει να μετακινείται αριστερότερα...
Σε άλλο σημείο της αίθουσας πάντως γύρω από τον Κ. Παπούλια οι μετακινήσεις είναι δύσκολες. Στο τέλος της ουράς ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λ. Οικονόμου περιμένει να χαιρετήσει. Προηγούνται αντιστασιακοί. Λίγο πριν έχει αποχωρήσει ο Λ. Κύρκος, που παρακολούθησε καθήμενος την εκδήλωση. Ο Πρόεδρος περνά επιτυχώς το δικό του «στρες τεστ», ανταλλάσσοντας όρθιος ευχές και λόγια με δεκάδες παρισταμένους. Εχουν προηγηθεί τις προηγούμενες μέρες οι ευρωπαϊκές και ελληνικές τράπεζες. Και τα τελευταία 36 χρόνια η Ελληνική Δημοκρατία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.