Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Ωραιόκαστρο: Τέσσερις γαλάζιοι υποψήφιοι για μια θέση

Συνωστισμός επικρατεί στο στρατόπεδο της ΝΔ για τον νέο δήμο Ωραιοκάστρου





της Χρύσας Κυριακού

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά τέσσερις «γαλάζιοι» υποψήφιοι δήμαρχοι συνωστίζονται στο νέο δήμο Ωραιοκάστρου. Ο νυν δήμαρχος Ωραιοκάστρου και αντιπρόεδρος της ΤΕΔΚ Θεσσαλονίκης διατηρεί σταθερό προβάδισμα στη διεκδίκηση του χρίσματος από τη ΝΔ. Ο κ. Μπάτος, που διανύει την τέταρτη θητεία του, έχει ανακοινώσει και επίσημα ότι θα διεκδικήσει για πέμπτη φορά την ψήφο των δημοτών του με το συνδυασμό «ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ». Ο ίδιος έχει ήδη ξεκινήσει κύκλο επαφών με στελέχη των δημοτικών παρατάξεων της Καλλιθέας και της Μυγδονίας, αλλά και με τοπικά στελέχη της ΝΔ στο δήμο του, έχοντας ως στόχο να «κερδίσει» από πολύ νωρίς τα στελέχη του κόμματος στην περιοχή και το χρίσμα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το χρίσμα της ΝΔ διεκδικεί και ο νυν δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Σαραμάντος, αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι είναι πολύ πιθανή η συνεργασία του με τον Ν. Μπάτο. Κοντά στον νυν δήμαρχο Ωραιοκάστρου βρίσκεται ο επίσης «γαλάζιος» επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο Καλλιθέας, Δ. Σπυρόπουλος.
Γαβότσης και Καρασαββίδης μαζί

Παρότι ανεπίσημα ήταν γνωστό εδώ και αρκετό καιρό, ο «γαλάζιος» δήμαρχος Μυγδονίας Αστέριος Γαβότσης ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας τη συνεργασία του με τον επίσης γαλάζιο πρώην υποψήφιο δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Δημήτρη Καρασαββίδη, με την παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού τους που φέρει την ονομασία «Πολιτεία με Όραμα». Μάλιστα και οι δυο πιστεύουν πως θα καταφέρουν να αποσπάσουν τη δημαρχία από τα «έμπειρα χέρια» του νυν «γαλάζιου» δημάρχου, Νίκου Μπάτου. 

Ανεξάρτητος ο Τσακίρης

Το δημαρχιακό θώκο Ωραιοκάστρου επιθυμεί και ο νεαρός δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη της ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ του κ.Καρασαββίδη, Παντελής Τσακίρης, ο οποίος έχει ήδη αποστείλει επιστολή στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου με την οποία ζητά την ανεξαρτητοποίησή του. Ο πρώην υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ βέβαια έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θα διεκδικήσει το δήμο, ακόμη και χωρίς το χρίσμα της ΝΔ.

 Πηγή:voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.