Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Στο Μεσαίο: Εκδηλώσεις με παράδοση και πίστη

Η Κρήτη και ο Πόντος, με τους χορούς και τα τραγούδια τους, αλλά και η Αλβανία με τους δικούς της ρυθμούς, θα συναντηθούν το βράδυ της Παρασκευής 6 Αυγούστου στο Μεσαίο του δήμου Καλλιθέας.

Είναι η βραδιά που ολοκληρώνει το τακτικό επταήμερο εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται σε αυτό το όμορφο χωριό με την ευκαιρία της τοπικής γιορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Στο πρόγραμμα των επταήμερων εκδηλώσεων που θα αρχίσουν το Σάββατο 31 Ιουλίου, πέρα από το θρησκευτικό μέρος που περιλαμβάνει τον εσπερινό την παραμονή της γιορτής και τη Θεία λειτουργία την Παρασκευή 6 Αυγούστου, οι επισκέπτες του Μεσαίου θα έχουν ακόμη την ευκαιρία να χαρούν μια ποντιακή βραδιά το Σάββατο με το μουσικό τμήμα ποντιακής λύρας του τοπικού συλλόγου και τη συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από το Μεσαίο και τη Νέα Σάντα Κιλκίς.
Νέο ποντιακό γλέντι με προσφορά και εδεσμάτων θα γίνει την επομένη, Κυριακή 1 Αυγούστου, ενώ η βραδιά της Δευτέρας είναι αφιερωμένη στον συνθέτη Μάνο Λοΐζο. Στα παιδιά είναι αφιερωμένη η Τρίτη με ποδοσφαιρικούς αγώνες και παραστάσεις με κλόουν και ξυλοπόδαρους και στο θέατρο η Τετάρτη με την παράσταση του έργου “Οι Χωρέτες” από τον ποντιακό σύλλογο Μουριών Κιλκίς.
Μετά τον εσπερινό της Πέμπτης, θα ακολουθήσει το πανηγύρι, ενώ το βράδυ της Παρασκευής οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τους χορούς και τα τραγούδια από την Κρήτη, τον Πόντο και την Αλβανία.

Πηγή: http://www.makthes.gr/news/arts/58725/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.