Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Ένταση και υψηλοί τόνοι επικράτησαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου • 08.07.2010

Απο την Εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ Ωραιοκάστρου

Μύρισε... εκλογές στο δήμο Καλλιθέας

Του Γ. Κατσιάνη

«Κόκκινο» χτύπησε η αντιπαράθεση στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Καλλιθέας –απόντος του δημάρχου κ. Σαραμάντου- με τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να βάλλουν κατά της δημοτικής αρχής για την εκπόνηση μελετών και την εκτέλεση έργων σε Νεοχωρούδα και Πεντάλοφο, αντίστοιχα. Η εκπόνηση μελέτης για την διαμόρφωση του Πνευματικού Κέντρου Νεοχωρούδας, προϋπολογισμού 530.000 ευρώ, αποτέλεσε την αφορμή για να εξελιχθεί η συνεδρίαση σε πεδίο φραστικών επιθέσεων που είχαν άρωμα... εκλογών.
Όλα ξεκίνησαν όταν δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για το χρόνο διεξαγωγής της συζήτησης αλλά και το κόστος της συγκεκριμένης μελέτης.
«Ένα τέτοιο μεγάλο έργο, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και μάλιστα με τη μορφή της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο, δείχνει δόλο και γίνεται για λόγους εντυπώσεων», τόνισε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Δημήτρης Σπυρόπουλος ενώ ο δημοτικός σύμβουλος, Χαράλαμπος Μαρμαρίδης χαρακτήρισε «υπερβολικό» το ύψος της μελέτης.
«Θεωρώ πως το ποσό αυτό θα έπρεπε να διατεθεί για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου», δήλωσε με έμφαση.
Στο ίδιο μήκος κύματος και η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης, Σταυρούλα Μπάρη υποστήριξε πως «η αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου είναι ανούσια».
«Η κατάσταση της Νεοχωρούδας είναι χειρότερη σε άλλους τομείς. Θεωρώ πως αν είχαμε αυτά τα χρήματα, χρειάζονταν να επενδυθούν σε άλλα έργα», υπογράμμισε.
«Κόντρα» Δούμπαλα με Μπάρη-Σπυρόπουλο Ωστόσο, οι συνεχείς βολές των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης κατά της διοίκησης του δήμου, προκάλεσαν την παρέμβαση του προέδρου, Κυριάκου Δούμπαλα.
«Στο προεκλογικό σας φυλλάδιο, μην ξεχάσετε να αναφέρετε τις ασφαλτοστρώσεις στη Νεοχωρούδα...», σχολίασε ο κ. Δούμπαλας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να ανάψουν τα «ανάψουν τα αίματα» στο υπόγειο του δημαρχιακού μεγάρου.
Χαρακτηριστικός του κλίματος που επικράτησε είναι ο «θερμός» διάλογος που ακολούθησε μεταξύ του Κ. Δούμπαλα με την κ. Μπάρη και τον κ. Σπυρόπουλο.
Σ. Μπάρη: «Οι ειρωνείες αδικούν το προεδρείο, όχι εμένα...».
Κ. Δούμπαλας: «Την ψηφίζετε;».
Σ.Μ.: «Δεν την ψηφίζω».
Κ.Δ.: «Ωραία, αυτό έπρεπε να μας πείτε εξ αρχής και όχι να μας κάνετε πρόλογο...».
Δ.Σ. «Πρόεδρε, δεν σχολιάζουμε την τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου».
Κ.Δ. «Ποιός σας είπε ότι δεν σχολιάζουμε την τοποθέτηση;».
Δ.Σ. «Πάρτε τον κανονισμό και δείτε...».
Κ.Δ. «Έμεινε στο θέμα (η κ. Μπάρη);».
Δ.Σ.: «Εξηγεί τους λόγους γιατί δεν ψηφίζει. Συνεπώς, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διακόπτει και να σχολιάζει...».
Κ.Δ.: «Δεν θα τελειώσουμε καλά σήμερα...».
Δ.Σ.: «Τι εννοείς;».
Κ.Δ. «Θα το δεις στην πράξη τι εννοώ... Μην φωνάζεις, γιατί έχω πιο δυνατή φωνή από εσένα».
Δ.Σ.: «Πολλά έχεις περισσότερα...».
Κ.Δ.: «Έχω, τι να κάνω; Όταν ο λαός σε ανεβάζει σε αυτή την θέση, θα έχεις και εσύ. Αλλά δεν θα σε ανεβάσει ποτέ με τον τρόπο που λειτουργείς».
Σ.Μ.: «Είσαι μέσα στο θέμα, πρόεδρε...».
Κ.Δ.: «Τα λέω αυτά γιατί προκαλούμαι. Δεν ήρθατε για συμβούλιο σήμερα αλλά για κάτι άλλο...».
Αντιπαράθεσης συνέχεια...Παρά το γεγονός ότι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διακόπηκε για λίγα λεπτά προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα, η ανάπαυλα βρήκε ορισμένους δημοτικούς συμβούλους να θέλουν να δώσουν συνέχεια.
Αυτή την φορά, το πεδίο της αντιπαράθεσης μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης μεταφέρθηκε στο ζήτημα των παρεμβάσεων που έγιναν για την αποκατάσταση του χώρου της πρώην χωματερής στον Πεντάλοφο.
«Πρόεδρε, έχεις δει καμία αλλαγή στην περιοχή; Θεωρώ πως η κατάσταση παραμένει η ίδια», ρώτησε τον κ. Δούμπαλα ο επικεφαλής της μειοψηφίας, Δ. Σπυρόπουλος, άποψη με την οποία συμφώνησε και ο δημοτικός σύμβουλος, Χ. Μαρμαρίδης.
«Εκτός από 30 δένδρα που φυτεύτηκαν και ένα τμήμα που μπαζώθηκε, δεν έχει γίνει τίποτα άλλο», σημείωσε.
Ωστόσο, εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η τοποθέτηση του αντιδημάρχου, Παναγιώτη Γιαϊλατζόγλου, ο οποίος κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να γίνουν αρωγοί στο έργο του δήμου. «Όταν γίνονται τέτοιου είδους ενέργειες, καλό είναι να παροτρύνουμε τους δημότες να σέβονται τον χώρο, όχι όπως ήταν κάποτε αλλά όπως είναι σήμερα που έχει μετατραπεί σε μια όαση πρασίνου», υπογράμμισε.
Εξάλλου, διάσταση απόψεων καταγράφηκε σχετικά με την ανάγκη λειτουργίας του δημοτικού αθλητικού οργανισμού Καλλιθέας (ΔΑΟΚ).
«Εδώ και τέσσερις μήνες λειτουργούμε χωρίς να υπάρχει διευθυντής. Άλλος ο ρόλος της διοίκησης και άλλος ο ρόλος του διευθυντή», υποστήριξε ο κ. Σπυρόπουλος.
Επιπλέον, οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, Σ. Μπάρη και Θωμάς Δίγκαλης εμφανίστηκαν αντίθετοι με την λειτουργία του ΔΑΟΚ.
«Ενόψει του ‘’Καλλικράτη’’, ξέρουμε πολύ καλά πως οι δημοτικές επιχειρήσεις δεν θα λειτουργήσουν», δήλωσε η κ. Μπάρη ενώ ο κ. Δίγκαλης υποστήριξε πως «η δημιουργία του συγκεκριμένου οργανισμού έγινε για να εξυπηρετήσει εσωτερικές ισορροπίες της διοικούσας παράταξης».
Τέλος, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα την επιχορήγηση της φιλαρμονικής του δήμου με το ποσό των 10.000 ευρώ.
«Η φιλαρμονική του δήμου έχει δική της στέγη και έχουν διαμορφωθεί οι κατάλληλοι χώροι έτσι ώστε οι μουσικοί να έχουν καλύτερες επιδόσεις», επισήμανε ο πρόεδρος της φιλαρμονικής Γιώργος Λαζαρίδης και ανακοίνωσε ότι στις 15 Αυγούστου, οι μαθητές του τμήματος θα παρουσιάσουν δημοσίως δείγμα της μουσικής που διδάσκονται.

Παρα-πολιτικά- Απών από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ήταν ο δήμαρχος Καλλιθέας, Δημήτρης Σαραμάντος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου προτίμησε να παραβρεθεί στην επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του Παναγιώτη Ψωμιάδη για την περιφέρεια Κ. Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Άλλωστε, εκλογές έρχονται...

- Έξω φρενών έγινε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κυριάκος Δούμπαλας από την στάση ορισμένων δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, οι οποίοι κατέκριναν την διοίκηση του δήμου για διάφορες παρεμβάσεις. «Έρχονται στο δημοτικό συμβούλιο με σκοπό τί θα ψηφίσουν και τί δεν θα ψηφίσουν», δήλωσε οργισμένος ο κ. Δούμπαλας. Ψυχραιμία, πρόεδρε....

-Παρά την ένταση που επικράτησε από την συνεδρίαση δεν έλειψε το... χιούμορ. Χαρακτηριστικό ήταν το σχόλιο του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης, Χ. Μαρμαρίδη, όταν κλήθηκε να ψηφίσει την εγκατάσταση ανελκυστήρα σε δημοτικό κτίριο του Μονολόφου, προϋπολογισμού 45.000 ευρώ. «Με αυτό το ποσό, κάνω ανελκυστήρα σε... ουρανοξύστη(!)», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.