Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ: Πρωτοβουλία συνεργασίαςγια την προετοιμασία του εγχειρήματος του «Καλλικράτη»

Πρωτοβουλία συνεργασίας
για την προετοιμασία του εγχειρήματος του «Καλλικράτη»
στον νέο Δήμο Ωραιοκάστρου


Την πρωτοβουλία για την οργάνωση μιας ευρείας συνάντησης, με σκοπό την προετοιμασία του εγχειρήματος του «Καλλικράτη» στον νέο Δήμο που προκύπτει με τη συνένωση Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας, ανέλαβε ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Νικόλαος Μπάτος.


Στο κάλεσμα του κ. Μπάτου ανταποκρίθηκε θετικά ο Δήμαρχος Καλλιθέας Δημήτριος Σαραμάντος, ενώ στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στον χώρο του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου, δεν παραβρέθηκε για δικούς του λόγους ο Δήμαρχος Μυγδονίας Αστέριος Γαβότσης.


Η συνάντηση του κ. Μπάτου με τον κ. Σαραμάντο πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και οι δύο Δήμαρχοι είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν έναν γόνιμο διάλογο για μια σειρά ανοικτών ζητημάτων, όπως είναι για παράδειγμα αυτά της απογραφής των δημοτικών υπαλλήλων και των εθελούσιων μετατάξεων προσωπικού, αλλά και των υποδομών, των μέσων και των οικονομικών των ΟΤΑ.


«Οι προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας με την ψήφιση του σχεδίου ‘Καλλικράτης’ και την οργάνωση του Ωραιοκάστρου, της Καλλιθέας και της Μυγδονίας σε έναν ενιαίο Δήμο δημιουργούν για όλους μας αυξημένες υποχρεώσεις», ανέφεραν σχετικά οι κύριοι Μπάτος και Σαραμάντος, προσθέτοντας ότι «καθώς δεν έχει δοθεί από την Ελληνική Πολιτεία ο αναγκαίος χρόνος για την προετοιμασία αυτού του μεταρρυθμιστικού εγχειρήματος, θεωρούμε ότι εμείς οι αιρετοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουμε χρέος απέναντι στις κοινωνίες, τις οποίες ταχθήκαμε να υπηρετήσουμε, να αναλάβουμε στο μέτρο του δυνατού με ίδια μέσα αυτή την πρωτοβουλία».


Στόχος της συνάντησης, όπως τον προσδιόρισαν οι δύο Δήμαρχοι, ήταν να ανταλλαγούν απόψεις και να κατατεθούν προτάσεις για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του νέου Δήμου, ώστε αυτός να είναι κατά το δυνατόν έτοιμος να ανταποκριθεί στις αυξημένες υποχρεώσεις που θα κληθεί να αναλάβει από το νέο έτος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog kallithiotis δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις υιοθετούμε, καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.